Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt nemulţumiţi de lipsa detaliilor legate de proiecte Liberalii vor vota împotriva atribuirii terenului pentru construirea Capelei Tinerilor din staţiunea Mamaia

ro

29 Sep, 2017 00:00 2809 Marime text
Astăzi este şedinţa Consiliului Local Municipal. Nu mai puţin de 44 de proiecte se află pe ordinea de zi a reuniunii. Consilierii liberali vor vota împotriva transmiterii dreptului de folosinţă pe perioada existenţei construcţiei asupra terenului în suprafaţă de 300 de mp situat în municipiul Constanţa - bulevardul Mamaia, intersecţie cu bulevardul Aurel Vlaicu - Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii Capelei Tinerilor. Anunţul a fost făcut de preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa, George Muhscină.
 
„Nu vom mai tolera construcţiile care nu se încadrează în peisajul urban şi care nu respectă disciplina în construcţii. Susţinem finalizarea bisericilor aflate în construcţie, înainte de a aproba începerea lucrărilor în alte locaţii. Pe această cale, rugăm bisericile să se deschidă către comunitate şi, acolo unde este posibil, să amenajeze spaţii de joacă pentru copii“, a precizat Muhscină.
 
Totodată, liberalii sunt nemulţumiţi că aparatul administrativ al Primăriei pune aleşii locali în faţa faptului împlinit atunci când postează cu mare întârziere conţinutul proiectelor de Consiliu care urmează să fie aprobate în şedinţele ordinare, în condiţiile în care multe dintre proiecte nu sunt prezentate nici în comisiile de specialitate ale CLM.
 
Din acest motiv, astăzi, înainte de vot, liberalii vor solicita explicaţii pentru mai multe proiecte iniţiate de primarul Decebal Făgădău, cum ar fi: proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii acordului de asistenţă tehnică dintre municipiul Constanţa şi Banca Mondială, proiectul de hotărâre privind aprobarea pre-acordului de finanţare dintre municipiul Constanţa şi Banca pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare; proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general, revizuite, aferente obiectivului de investiţi „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“, dar şi cel legat de ajustarea tarifelor pentru activitatea specifică serviciului de salubrizare în vederea punerii în executare a sentinţei civile nr. 2605/2012 c.a., pronunţată de Tribunalul Iaşi în dosarul nr. 1560/118/2012, şi pentru aprobarea încheierii tranzacţiei judiciare dintre municipiul Constanţa şi Polaris M Holding în scopul stingerii litigiului ce formează obiectul dosarului civil nr. 2711/99/2017 aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi.
 
Reprezentanţii PNL au precizat că nu se vor opune proiectelor de dezvoltare, însă cer administraţiei mai multă transparenţă în cheltuirea fondurilor.
 
În ceea ce priveşte proiectul pentru modificarea şi completarea HCL nr. 174/2017 privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului stadionul Farul, situat în municipiul Constanţa, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanţa, liberalii au precizat că vor vota pentru preluarea stadionului, mai ales că, deja, ministerul de resort şi-a dat acceptul pentru transmiterea imobilului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii