Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rămas fără minister Constănţeanul Cristian Bărhălescu îşi aşteaptă revocarea din funcţia de secretar de stat

ro

22 Feb, 2013 20:00 3539 Marime text

09_barhalescu_-_Cristian_Barhalescu.jpgConstănţeanul Cristian Bărhălescu nu a fost păstrat în funcţia de secretar de stat în Guvernul Ponta II.

Dar nici „aruncat peste bord" nu a fost încă. Şi asta pentru că premierul Victor Ponta nu a semnat nici până la momentul de faţă eliberarea din funcţie a lui Bărhălescu.

Amintim că acesta din urmă fusese numit, pe 27 iunie 2012, în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acel moment de Eduard Hellvig. După alegerile parlamentare din 9 decembrie, liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, declara că Bărhălescu nu va rămâne în funcţie pentru că nu s-ar fi mişcat atât de iute precum s-ar fi aşteptat primarul. Cu toate acestea, chiar şi fără minister, Cristian Bărhălescu nu a fost încă eliberat din funcţie. USL Constanţa a susţinut însă pe altcineva în locul său, odată cu crearea Autorităţii Naţionale pentru Turism, anume pe Mirela Matichescu, în funcţia de vicepreşedinte. Numirea acesteia în funcţie s-a făcut pe 19 ianuarie. Nici cu această ocazie mandatul lui Bărhălescu nu a încetat oficial.

În acest interval de timp, constănţeanul a beneficiat de locuinţă de serviciu în Bucureşti. Ieri, însă, Cristian Bărhălescu ne-a declarat că a eliberat apartamentul. De asemenea, constănţeanul a menţionat că el a depus, pe 19 ianuarie, cererea de revocare din funcţie la cabinetul primului ministru. „Aş fi preferat să fiu revocat, să nu fiu în situaţia asta. Când a apărut decizia de numire (n.r. a Mirelei Matichescu), trebuia să fie publicată şi decizia de revocare", a declarat Bărhălescu. În ceea ce priveşte mandatul său în MDRT, constănţeanul a afirmat: „A fost o experienţă deosebită".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii