Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia va intra in stare de „avarie"

ro

09 Apr, 2009 03:08 1598 Marime text
liberali.jpgOleniuc: „Aştept ca primarul Tusac să dezmintă public faptul că certificatele de urbanism sunt acordate numai pentru anumite firme, cum sunt, de exemplu, cele cu sigla «MTC»" 

În cadrul unei conferinţe de presă a filialei locale a PNL Mangalia, liberalii s-au arătat, o dată în plus, dispuşi să readucă starea de normalitate în municipiul din sudul litoralului, mai ales că, în câteva zile, se va da startul unui nou sezon estival. PNL-iştii au ţinut, totodată, să expună factorii care i-au determinat să voteze pro sau contra unor proiecte iniţiate de primarul Mihai Claudiu Tusac şi propuse Consiliului Local.

Făcând referire la Biroul mass-media al primăriei, ai cărui lucrători au ajuns, în ultima vreme, să nu-şi mai semneze nici măcar propriile materiale, fie de frică să nu răspundă în faţa legii, fie, poate, de ruşine, preşedintele PNL Mangalia, Viorel Oleniuc, a precizat că „departamentul de dezinformare, prin care actualul primar îşi face imagine, reprezintă un mijloc de denigrare a opozanţilor care au o altă părere decât a lui. Anunţ departamentul acesta că eu nu am fost consilier municipal decât în perioada 1996 - 2000, când nu am avut nicio legătură cu Urbanismul. Ulterior, am mai fost consilier doar doi ani, în perioada 2004 - 2006, când am fost şef la Urbanism. Deci, în niciun caz, aşa cum se arată în comunicatele departamentului de dezinformare, Oleniuc nu a fost timp de opt ani şef al Comisiei de Urbanism..."

Acelaşi „departament de dezinformare" spune că activitatea Consiliului Local Mangalia este blocată de cei zece (sau doisprezece, după caz) consilieri locali. „Unica şedinţă, care nu s-a ţinut din lipsă de cvorum, este cea din ajunul Crăciunului. În rest, cei zece consilieri au venit la fiecare şedinţă, faţă de consilierii PSD, care nu au venit la niciuna, de la începutul anului!", a spus Viorel Oleniuc.

An nou, buget vechi

În continuare, liberalii au abordat problema transparenţei administraţiei locale, care, după ce şi-a montat uşa pe primărie, în prezent nu mai îngăduie nici propriilor funcţionari să circule prin incintă, pentru că au fost montate aparate pe bază de cartele la fiecare etaj. Bugetul local a constituit un alt subiect atins de PNL-iştii din localitate, care afirmă că niciunul dintre cei zece consilieri de opoziţie nu a fost chemat să îşi exprime un punct de vedere referitor la acesta. După 13 aprilie, Mangalia va intra în stare de „avarie", urmând să fie unica primărie ce va funcţiona cu bugetul de anul trecut, în timp ce cheltuielile făcute vor fi aprobate numai de către Ministerul Finanţelor!

O altă problemă a cetăţenilor şi agenţilor economici, eliberarea de certificate de urbanism, a fost catalogată de Viorel Oleniuc în mod categoric: „Aştept ca primarul Tusac să dezmintă public faptul că certificatele de urbanism sunt acordate numai pentru anumite firme, cum sunt, de exemplu, cele cu sigla «MTC», ale primarului sau soţiei acestuia, după cum am citit şi eu prin presă, care au obţinut rapid avizele necesare, fără ca departamentul de dezinformare să mai dea vina pe consilierii locali", a declarat Viorel Oleniuc. În ceea ce priveşte grija pentru cetăţenii Mangaliei a actualului edil, aceasta se poate vedea clar, spun liberalii, în momentul în care Tusac ar fi trebuit să se preocupe ca proiectul de micşorare a gigacaloriei cu 10 lei, aprobat de consilieri în luna februarie, să fie pus în aplicare. Nici până la ora actuală, gigacaloria nu a fost micşorată, populaţia fiind nevoită să achite preţul „vechi", aprobat de aceiaşi consilieri, în luna noiembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii