Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanza a intrat în Alcor-ul lui Bîrcă

ro

01 Dec, 2010 01:56 3916 Marime text
cap_4.jpgAnna Maria Mazzorato, asociată în SC Alcor Merchant SRL, şi-a cesionat părţile sociale în afacere, pentru 120 de lei, către SC Constanza SRL - Societa Fiduciaria.

Noul asociat are sediul în Castelfranco Veneto (TV), Piazza Europa Unita nr. 60 şi este înregistrată la Camera de Comerţ, Industrie, Meşteşuguri şi Agricultură din Treviso, Italia.

pt_birca_2.jpg Modificarea a fost făcută pe 4 februarie a.c., însă a fost publiccată în Monitorul Oficial abia pe 29 noiembrie.

În urma cesionării de părţi sociale, Alcor Merchant este împărţită astfel: Constanza SRL Societa Fiduciaria - 60%, Maurizio Piccin - 20% şi Cristian Bârcă - 20%. Cel din urmă afacerist este cunoscut mai ales daatorită business-urilor Alcor. De-a lungul timpului, firmele lui Cristian Bîrcă au dezvoltat mai multe proiecte de anvergură, atât în Constanţa, cât şi în staţiunile de pe litoral, dar şi la munte. Proiecte cum ar fi Orion de pe strada Unirii, Solaris Tower din Faleză Nord, Cronos Residence din Olimp, Aurora Residence - Băneasa, casa Zamora şi Kogaion din Buşteni au avut ca beneficiari firmele Alcor Construct, Alcor West, Well Group, Locrida Estival sau Alcor Merchant. Numai că, de la o vreme, afacerile nu merg chiar atât de bine pentru Bîrcă. Prima dintre firmele care a dat semne de instabilitate financiară a fost chiar Alcor Construct, una dintre societăţile implicate la început în proiectul cartierului de locuinţe ieftine pentru tineri de pe Baba Novac. Intrată în proiect alături de Metal Intertrade, o altă afacere marca Bîrcă, Alcor-ul a fost înlocuit de către israelienii de la Shapir, cei care se ocupă de asfaltarea străzilor din Constanţa. În iulie, pe 14 şi 15, instanţa a judecat dosarul prin care debitoarea Alcor Construct „a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă". Firma şi-a arătat intenţia de a se reorganiza şi a prezentat şi un plan în acest sens. Aşa că, societatea şi-a „primit" înscrierea în Buletinul Insolvenţei.

Cristian Bîrcă este implicat în Antrecon, Alcorwind, Well Grup, Alcor Construct, Alcor Merchant, Alcor Development, Alcor Investment, Core Energy, Relax Estival, Encore Serv, Alcor West şi Metal Intertrade. Pe 15 aprilie a.c. a renunţat la funcţia de administrator a SC Alcor Merchant SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii