Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ALDE a decis să retragă sprijinul politic Guvernului condus de Sorin Grindeanu

ro

14 Jun, 2017 19:46 1834 Marime text

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat miercuri că formațiunea sa a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu, precizând că miniștrii ALDE sunt pregătiți să-și dea demisia, conform Agerpres.ro. 
 

"Noi am votat astăzi retragerea sprijinului politic pentru Guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu. De asemenea, colegii mei care sunt membri în Executiv m-au înștiințat că sunt cu demisiile la purtător, dar mi le-au înaintat mie în a-mi arăta că sunt solidari cu această decizie a Biroului Politic Central (n.r. — al ALDE) de retragere a sprijinului politic și, ca atare, nu știu ce se va întâmpla la PSD, nu vreau acum să anticipez, chit că aș putea", a spus miercuri Tăriceanu.

 
Șeful ALDE a explicat că în ședința de miercuri a Biroului Politic al formațiunii a prezentat două documente cu privire la îndeplinirea programului de guvernare și a susținut că, dintr-un total de peste 390 de măsuri pe care Executivul ar fi trebuit să le ia, 260 nu sunt implementate.
 

"Cantitativ vorbind sunt, dintr-un total de peste 390 de măsuri, 260 care nu sunt implementate, nu sunt abordate. Deci, cantitativ nu stăm bine, dar mult mai importantă e latura calitativă. Sunt proiecte importante care ar fi trebuit demarate și care nu au fost pornite, cum ar fi, de exemplu, înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare, titlurile de stat pentru cetățeni, în așa fel încât statul să nu se mai împrumute de pe piață, de la bănci, ci să aibă posibilitatea să se împrumute la costuri cât mai mici. (...) Noi am trecut prin Parlament legea salarizării unitare, dar acest lucru ar fi trebuit corelat cu o reformă importantă a principalelor servicii publice, fie că vorbim de învățământ, fie că vorbim de sănătate, de administrație, de ordine publică", a adăugat Tăriceanu.

 
Sursa: Agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii