Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost publicată Legea Sistemului Unitar de Pensii Care sunt instituţiile cu condiţii grele de muncă

ro

22 Dec, 2010 01:21 2340 Marime text
cap_5.jpgÎn Anexa nr. 2 a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, publicată ieri în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852/20.XII.2010, sunt specificate locurile de muncă în care se desfăşoară mai multe activităţi încadrate la condiţii speciale.

De pe lista acestora fac parte activităţile din sectoarele care utilizează materii explozibile, pulberi şi muniţii, activitatea din locurile de muncă încadrate în categoriile de risc radiologic III şi IV, activitatea desfăşurată în subteran, lucrări de construcţii hidrotehnice, de tuneluri, galerii, cei care lucrează pentru siguranţa circulaţiei - mecanic de locomotivă, exploatare portuară (docheri), personalul de pe platformele marine, personalul care lucrează în exploatări forestiere, forajul sondelor de ţiţei şi gaze, prelucrare industrială a sticlei, alimentarea manuală a cuptoarelor de topit sticlă, plus multe altele de acest gen care pot fi vizualizate în cuprinsul anexei Legii privind sistemul unitar de pensii publice.

În textul anexei sunt publicate toate unităţile din ţară care au obţinut avizul pentru îndeplinirea procedurilor şi criteriilor de încadrare în condiţii speciale. De pe lista unităţilor din Constanţa ai căror angajaţi beneficiază de încadrare în condiţii grele de muncă fac parte următoarele: Societatea Naţională a Petrolului Petrom SA Bucureşti, sucursala Petromar Constanţa, Societatea Comercială RIG Service SA Constanţa, Societatea Comercială Grup Servicii Petroliere SA Constanţa, SC Grup Petrol Marin SA Constanţa, Organizaţiile Patronale Operatoare Portuare Constanţa - SC Socep SA, Decirom SA, SC Chimpex SA, SC Frial SA, SC Casa de Expediţii PHOENIX SA, SC Rotrac SA, SC Minmetal SA, SC Umex SA, SC Romtrans Agenţia Mol 1 SA, SC Sticerom Group SRL, SC Compania de Remorcare Maritimă Coremar SA, SC Oil Terminal SA, Agenţia Română pentru Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare şi SC Rompetrol Rafinărie SA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii