Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorii USR PLUS au respins definitiv pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene

ro

07 May, 2021 00:00 4361 Marime text
  • Senatorii USR PLUS au votat "pentru" raportul de respingere a Legii de modificare a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali (L618/2015)
  • Raportul ar fi introdus un sistem de „indemnizații speciale de limită de vârstă” pentru aleșii locali, primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene
  • USR PLUS susține calcularea tuturor pensiilor după același sistem: la contribuție egală, pensie egală", susține senatorul Remus Negoi, președinte USR Constanța

Toți senatorii USR PLUS au votat "pentru" raportul de respingere a Legii de modificare a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali (L618/2015), care ar fi introdus un sistem de „indemnizații speciale de limită de vârstă” pentru aleșii locali, primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene.

Legea a revenit în dezbaterea Senatului în urma Deciziei Curții Constituționale nr. 22/ 20/01/2016 care a constatat că aceasta ar fi creat o inegalitate de tratament nepermisă între aleșii locali, pe de o parte, și angajează cheltuieli bugetare fără a stabili precis sursa de finanțare a acestora, pe de alta.

"Un ales local ar fi beneficiat de această pensie specială dacă ar fi avut cel puţin un mandat complet. Pensia s-ar fi calculat în funcţie de un indice de 0,55% din indemnizaţia brută aflată în plată în momentul solicitării acestui drept, înmulţit cu numărul de luni de mandat, însă în limita a trei mandate. Această pensie ar fi putut fi cumulată cu orice tip de pensie din sistemul public, cu excepția pensiilor speciale, cum ar fi cea de parlamentar, caz în care alesul local ar fi trebuit să aleagă. De această pensie ar fi beneficiat peste 13.500 de persoane.

Fără pensii speciale! Senatorii USRPLUS au respins definitiv proiectul de lege inițiat de PSD ce ar fi introdus pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene.

Pensiile speciale ar fi fost o nedreptate, așa cum a constatat și Curtea Constituțională, fiindcă e vorba despre un proiect din 2015 ce a revenit în Senat în urma unei decizii a CCR. De această pensie ar fi beneficiat 13.500 de persoane.

USR PLUS susține calcularea tuturor pensiilor după același sistem: la contribuție egală, pensie egală", susține senatorul Remus Negoi, președinte USR Constanța.


PRECIZĂRI: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii