Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune de la ministrul Muncii. Pensiile vor continua să crească

ro

25 Oct, 2017 22:51 1512 Marime text
Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu anunţă că doreşte să rezolve toate inechităţile din sistem şi susţine că de la începutul anului s-au majorat pensiile, iar acestea vor continua să crească şi anul viitor, informează România TV.


"Avem majorarea pensiei minime garantată de la 400 de lei care a crescut la 520 de lei, beneficiari sunt peste 1 milion de pensionari. Va fi crescută conform programului de guvernare de la 1 ianuarie 2018 la 640 de lei, de la 1 ianuarie am avut creșterea pensiei cu 5, 25 la sută, majorarea punctului de pensie de la 917 la 1000 de lei care a intrat in vigoare de la 1 iulie și de care beneficiază peste 5 milioane de pensionari.

Cert este că noi nu am scăzut nicio pensie aflată în plată chiar dacă în urma recalculării ar fi urmat să scadă, dar noi le-am menținut la cunatumul ei, și după poate facem o discuție despre ceea ce se întâmplă cu grupele unu și doi de muncă. Încercăm să rezolvăm toate inechitățile în măsura în care ne permite bugetul să facem acest lucru, media este 3.200 de lei la poliție și armată, în sectorul public vorbim de 900 de lei și vorbim de contributivitate. Sigur că sunt inechități care trebuie rezolvate", a declarat Olguța Vasilescu la România TV. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii