Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi morţi şi cinci răniţi Tragedie pe Dunăre în 2009! Judecata, reluată în 2017

ro

03 Jan, 2017 09:10 1538 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a stabilit primul termen în dosarul în care un bărbat a fost deferit Justiţiei pentru că ar fi provocat o tragedie pe Dunăre.
 
Conform anchetatorilor, pe data de 12 aprilie 2009, pe canalul Mărgeanul, în apropiere de localitatea Letea, a avut loc un accident naval. Conform anchetatorilor, Marian Claudiu Vlas ar fi condus o ambarcaţiune rapidă, iar la un moment dat, a lovit o şalupă aflată la mal. În urma accidentului, doi tineri au murit şi alţi cinci au fost răniţi, toţi fiind pasageri în vasul condus de Marian Claudiu Vlas.
 
Prima instanţă, respectiv Tribunalul Constanţa, a dispus condamnarea bărbatului la cinci ani de detenţie pentru ucidere din culpă. Instanţa a încetat procesul penal faţă de inculpat pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, ca urmare a încheierii acordului de mediere. De asemenea, judecătorii au încetat procesul penal faţă de inculpat pentru infracţiunea de de punere în exploatare sau navigaţie a unei nave neînregistrate, ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale.
 
În prezent, dosarul se află la Curtea de Apel Constanţa, unde va fi luată o decizie definitivă.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 26 ianuarie. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii