Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
09:05 18 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Chișinău-Publika.md Preşedintele Nicolae Timofti s-a întâlnit cu reprezentanții protestatarilor.

ro

18 Sep, 2015 17:20 742 Marime text
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu grupul de reprezentare al Platformei Demnitate și Adevăr, care desfășoară în prezent proteste în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Liderii Platformei i-au prezentat președintelui câteva solicitări, printre care convocarea Consiliului Suprem de Securitate pe tema situației social-politice din țară, asigurarea protejării manifestanților și susținerea ideii de alegere a șefului statului prin vot direct, în cadrul unui scrutin general.

Președintele Nicolae Timofti a declarat, ca răspuns la solicitările ce i-au fost adresate, că a decis deja, anterior, convocarea Consiliului Suprem de Securitate; că organele de forță vor veghea în continuare asupra menținerii manifestațiilor într-un registru pașnic; că este de notorietate punctul său de vedere în favoarea alegerii șefului statului prin vot universal.

Participanții la discuție au convenit că, după o studiere suplimentară a problemelor enunțate astăzi, va fi programată o nouă întâlnire cu președintele țării, în cadrul căreia ar urma să fie continuată dezbaterea necesară pentru identificarea unor soluții.

Ti-a placut articolul?

Comentarii