Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Jurnal.md Două luni de protest non-stop faţă de regimul oligarhic din Republica Moldova

ro

08 Nov, 2015 11:27 3039 Marime text
Manifestanţii din Oraşul Demnităţii din Chişinău protestează de două luni faţă de regimul oligarhic. În ciuda frigului de afară, zeci de oameni din toată ţara continuă să doarmă în corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Dorinţa de a-şi lua ţara înapoi este principalul motiv care îi determină să continue protestele.

Oamenii spun că vor rămâne în centrul capitalei până la îndeplinirea tuturor revendicărilor.

Amintim că, în ziua de 6 septembrie, a fost organizată cea mai mare adunare naţională de la proclamarea independenţei Republicii Moldova. Atunci, în centrul capitalei au ieşit peste 100 de mii de oameni, care au înaintat o serie de revendicări, printre care înlăturarea oligarhilor de la conducerea statului, alegeri anticipate, demisia preşedintelui ţării şi a şefilor instituţiilor care se fac responsabile de „jaful secolului” din sistemul bancar, precum şi alegerea preşedintelui prin vot direct.

Ulterior, au avut loc alte două mitinguri de amploare, pe 13 septembrie şi 4 octombrie. Totodată, pe 20 septembrie a fost organizat un marş automobilistic, la care au participat peste o mie de maşini.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii