Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Publika.md Interesele ascunse în spatele protestelor din capitala Republicii Moldova

ro

08 Sep, 2015 10:03 2487 Marime text
Interesul mişcării extremiste AntifA, liderul căreia este Grigore Petrenco, este de a tulbura ordinea publică, iar Platforma Demnitate şi Adevăr şi-a schimbat scopul revendicărilor, într-o agendă politică. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiuniii Fabrika.

"Ei au avut o agendă, au obţinut suportul unor oameni. Faptul că au deraiat, au plecat departe de la solicitările şi de la problemele oamenilor şi revin, la problema preţurilor, miliardului. De asta găsesc tot felul de găselniţe, vin cu o agendă politică de fapt", a spus analistul politic, Vitali Catană.

Anchetatorii au pornit o cauză penală pentru dezordine în masă, în cazul protestelor violente organizate, în faţa Procuraturii Generale, de către simpatizanţii mişcării extremiste AntifA.

"Cele opt persoane au fost reţinute în conformitatea cu legislaţia în vigoare pentru acţiunile admise. Acel minor, unul dintre cei opt, astăzi a fost prezent în faţa instanţei, i-a fost oferit 30 de zile ca măsură prevenetivă de arest", a spus şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxian.

De asemenea, invitaţii emisiunii Fabrika, susţin că reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr, trebuiau să se aşeze la masa de discuţii cu premierul ţării, pentru a prezenta solicitările oamenilor adunaţi la protest.

"Acţiunea de ieri ei au numit-o Marea Adunare Naţională. Cei de la Tinerii Moldovei şi ei au numit-o Marea Adunare Naţională. Mâine şi AntifA vor convoca o Mare Adunare Naţională, raspoimâne şi Dodon. Ar fi bine să fie o definiţie, ce e Marea Adunare Naţională. Ea trebuie să fie reprezentativă, din toate localităţile", a precizat deputatul din din primul Parlament, Ilie Bratu.

În data de 6 septembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost organizat un protest, unde mii de oameni au scandat lozinci împotriva Guvernării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii