Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Delta Trans Util SRL "loveşte" din nou cu tunul în bugetul statului

ro

24 Feb, 2011 00:00 2311 Marime text
Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor spun că au documentat activitatea infracţională privindu-i pe Alexandru Mardare, de 24 de ani din Bucureşti, Marian Dobrilă, de 22 de ani, şi Marius Andronache, de 42 de ani ambii din localitatea Nisipari, în calitate de reprezentanţi ai societăţii comerciale Delta Trans Util SRL cu sediul social Constanţa. Cei trei sunt bănuiţi de poliţişti că ar fi cauzat un prejudiciu ce depăşeşte echivalentul în lei a 1.000.000 de euro. În luna ianuarie 2009, comisarii Gărzii Financiare Constanţa au spus că aceeaşi firmă a prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 1,7 milioane de lei, tot prin comerţul cu cereale. Conform datelor oficiale, firma se află în insolvenţă, fiind fondată de Alexandru Ştefăniţă Mardare. Totodată, este de menţionat că unul dintre cei intraţi în colimator figurează în 17 societăţi comerciale.

Alexandru Mardare, Marian Dobrilă, şi Marius Andronache sunt suspectaţi că, în perioada iulie - decembrie 2008, au vândut însemnate cantităţi de cereale unor societăţi comerciale din judeţele Tulcea şi Constanţa fără să înregistreze în evidenţele contabile ale societăţii pe care o administrau veniturile obţinute în urma acestor activităţi comerciale. "Ca urmare a activităţilor ilicite efectuate prin reprezentanţii ei, societatea comercială a cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu de 5.073.368 de lei (3.318.475 de lei reprezentând TVA şi 1.754.893 de lei impozit pe profit)", au mai arătat oamenii legii. Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de declinare a competenţei în favoarea DNA Constanţa, întrucât prejudiciul cauzat depăşeşte echivalentul în lei a 1.000.000 de euro. În luna ianuarie 2009, oficialii Gărzii Financiare Constanţa au spus că SC Delta Trans Util SRL Constanţa a prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 1,7 milioane de lei, prin comerţul cu cereale. Comisarii mai spun că, în iulie 2008, Delta Trans Util a vândut orz şi rapiţă unei societăţi din Tulcea, în valoare totală de 36.877 de lei. În septembrie - noiembrie 2008, firma ar fi vândut mai multe produse cerealiere, în valoare de 5.591.506 lei, către o altă societate din Constanţa, faţă de care a prestat şi servicii de transport, în valoare de 50.746 de lei. Niciuna dintre operaţiuni nu a fost înregistrată în contabilitate, iar prejudiciul a fost astfel estimat la 1.727.421 de lei.

Adevăraţi afacerişti "cu greutate"

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, Marius Andronache figurează în SC Osman Sevigian SRL, în Taro Distribuţie, în Eurom Trans Construct SRL, Complete Project Solution SRL, Neo Soft SRL, Cope Exim SRL, Crisor Impex, Delta Trans Util, Serv 2008 şi în Amstelven SRL. Nici Marian Liviu Dobrilă nu se lasă mai prejos, acesta fiind strâns legat de SC Expopalet SRL, Taro Distribuţie SRL, Cem Consulting & Management SRL, Ronos Tours Company SRL, Neo Soft SRL, Daniel & Alina Trading, Com Utilserv SRL, Sea Fraider Investment SRL, Elevat Trading SRL, Nova Construct Technics SRL, Maricov Serv-Impex SRL, Crisor Impex, Delta Trans Util, Vanessa Company SRL, Asirius SRL, Amstelven SRL şi Nelbi Company.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii