Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sãrbãtoarea sacrificiului (video)

ro

17 Nov, 2010 02:59 3281 Marime text

KURBAN_BAIRAM_refacut1_.jpgComunitatea Turco tătară din Dobrogea este în sărbătoare. Geamiile din Constanta s-au umplut încă de la primele ore ale diminetii, iar credinciosii au venit să se roage pentru binele apropiatilor si pentru sufletele celor morti.

Cei peste 80 de mii de musulmani care traiesc in Romania celebreaza timp de patru zile, Kurban Bayramul. Este sarbatoarea sacrificiului, care începe din zorii zilei cu slujba de la geamie la care participă numai bărbaţii.

KURBAN_BAIRAM_refacut3.jpgPentru credincioşii musulmani din întreaga lume, sãrbãtoarea este marcatã de patru zile de bucurie, destindere şi regasire spirituala.

Dupa slujbã barbatii se duc acasa si indeplinesc ritualul sacrificarii. Se taie un batal sau o vitã în funcţie de posibilitãţile financiare.

Nu lipsesc baclavalele si alte dulciuri savurate de musafiri. Sunt patru zile de bucurie, destindere ,de regasire spirituala pentru credinciosii musulmani.

Tot în acestã sãptãmânã la Mecca, oraşul sfânt al islamului, are loc tradiţionalul pelerinaj Hagii. Hagiatul reprezinta datoria sfântã a fiecãrui musulman,astfel cã pentru un adevarat credincios este foarte important sã meargã cel puţin odatã în viaţã în oraşul sfânt.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii