Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în justiţie, la Constanţa Un nou episod din telenovela „Ţigările lui Done şi Arestul Poliţiei"

ro

23 Jul, 2011 00:00 1544 Marime text
Controversatul afacerist constănţean Viorel Done, vizat în repetate rânduri de anchetatori, a fost ridicat şi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Individul a deţinut, până în martie 2010, societatea comercială SC Dovi Import Export SRL, unitate închisă pentru 60 de zile de judecătorii constănţeni. Decizia magistraţilor de la Constanţa este prima de acest gen la nivel naţional.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis ca afaceristul constănţean bănuit de contrabandă cu ţigări, Viorel Done, să fie arestat. Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Constanţa, unde ar putea sta pentru 30 de zile. Viorel Done poate declara recurs împotriva arestării sale. Mai mult decât atât, instanţa de la Constanţa a hotărât să admită cererea formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa de suspendare, pentru o perioadă de 60 de zile, a activităţii societăţii comerciale SC Dovi Import Export SRL, condusă, până în martie 2011, de Viorel Done. Afaceristul nu se află pentru prima dată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, el fiind „călcat" în repetate rânduri de anchetatori. De altfel, pe data de 4 iulie 2011, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat 18 percheziţii domiciliare, la sedii de societăţi comerciale, depozite şi hoteluri din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia. În urma acţiunilor, au fost identificate şi ridicate 2.356 pachete ţigări netimbrate sau cu timbru din Republica Moldova, 29.112 lei, 50 euro şi 200 dolari. Surse bine informate arătau la, momentul respectiv, că în colimatorul oamenilor legii se afla Viorel Done, prejudiciul estimat în dosar fiind de 1.373.779 de lei. În februarie 2010, Garda Financiară şi Serviciul de Investigaţii a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, în colaborare cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, au efectuat o vizită afaceristului Viorel Done, în urma căreia au fost confiscate 11.910 pachete de ţigări, în valoare de peste 820 de milioane de lei vechi. Mai mult decât atât, în iulie 2010, Viorel Done a fost „călcat" din nou de procurori, care au ridicat în vederea efectuării cercetărilor 85.600 ţigarete de diverse mărci, netimbrate sau cu banderole de marcare din Ucraina sau Republica Moldova, în valoare de aproximativ 45.000 lei. După cum arătam şi în ediţiile trecute, numele lui Viorel Done apare în SC Expres-e Company SRL şi în Condor Instal, unde este asociat cu Constantin Neamţu, fiul lui Ion Neamţu. Acesta din urmă a preluat, alături de Marin Dumitru, SC Sera Beach Holiday SRL, unitate din care Viorel Done s-a retras, cedându-şi părţile sociale celor doi.

Sera Beach Holiday şi familia Dospinescu

De altfel, Sera Beach Holiday a fost implicată, în 2007, într-o afacere cu una dintre firmele apropiate fostului consilier judeţean, PSD-istul Nicolae Dospinescu, soţul Ramonei Dospinescu, şefa Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanţa. Potrivit datelor afişate pe site-ul Vrajitorul.eu, Done s-a retras din firma Dovi Import Export SRL, încă din luna martie 2010. Monitorul oficial nr. 1168 din 19 martie 2010 ne arată că „Done Viorel (...), în calitate de asociat unic al SC Dovi Import Export SRL, azi, 1.03.2010, la sediul societăţii, am hotărât următoarele: cesionarea cu titlu oneros a unui număr de 10.000 de părţi sociale, deţinute de către asociatul unic Done Viorel, către Done Anica, domiciliată în Constanţa (...)". Monitorul Oficial mai arată că, în urma cesionării părţilor sociale, Anica Done, de 76 de ani, are un aport la capitalul societăţii de 100.000 de lei, „reprezentând 10.000 de părţi sociale şi o cotă de participare la beneficii şi la pierderi de 100%". Totodată, femeia a devenit şi administratorul firmei, pe o perioadă de patru ani, în timp ce fiul său iese din societate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii