Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îngerul bun al lui Niţoi Cine-l vrea liber pe omul lui Beinur?

ro

11 Nov, 2010 00:00 2288 Marime text
nitoi_-_nitoi_cristinel.jpgDupă ce a fost la un pas de libertate, Curtea de Apel Bucureşti aprobându-i cererea de liberare provizorie sub control judiciar, comisarul-şef Cristinel Niţoi, adjunctul Poliţiei Neptun, pare să aibă un înger bun la instanţa bucureşteană, chiar dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a întors în arest. Concret, aceeaşi instanţă, Curtea de Apel Bucureşti în speţă, a respins cererea procurorilor bucureşteni de prelungire a arestului în cazul adjunctului de la Neptun, bănuit a fi mâna dreaptă a cunoscutului personaj Nuredin Beinur. Anchetatorii au declarat recurs împotriva hotărârii Curţii de Apel Bucureşti, însă nu este exclus ca, până la judecarea recursului, măsura arestului preventiv să expire în cazul lui Niţoi.

Povestea a început pe 5 noiembrie, când la instanţa bucureşteană a fost înregistrat dosarul cu numărul 10733/2/2008, în care procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale faţă de indivizii suspectaţi de apartenenţă la clanul Beinur. Cei şapte inculpaţi pentru care s-a cerut prelungirea arestului sunt fraţii Beinur şi Erchin Nuredin, Nelu Mihai Balaban, Mannix Pădure, Constantin Ovidiu Pop, Valentin Popa şi comisarul şef Cristinel Niţoi. După ce dosarul a fost amânat în repetate rânduri, fie pentru respectarea dreptului la apărare, fie pentru a se solicita relaţii de la Parchet, în cele din urmă, pe 9 noiembrie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au analizat cererea de prelungire a stării de arest. În urma deliberărilor, solicitarea procurorilor a fost admisă în cazul a şase dintre cei şapte inculpaţi, arestul fiindu-le prelungit până la data de 10 decembrie.

Niţoi, "sărit" la arest

Cel pentru care însă judecătorii bucureşteni au respins prelungirea arestului a fost adjunctul Poliţiei Neptun, măsura arestului preventiv urmând să expire în cazul său pe 12 noiembrie. Faţă de această decizie, procurorii Parchetului Înaltei Curţi au declarat recurs, acesta urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Totuşi, surse apropiate cazului susţin că nu este exclus ca măsura arestului preventiv să expire în cazul lui Niţoi până ce va ajunge recursul la Înalta Curte. Iar în acest caz, potrivit legilor în vigoare, comisarul şef ar trebui pus în libertate automat. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că, în urmă cu câteva zile, Curtea de Apel Bucureşti a mai decis o dată eliberarea lui Niţoi, aprobându-i cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis apoi recursul procurorilor şi a decis menţinerea stării de arest în cazul adjunctului de la Neptun. În acest context, rămâne de văzut dacă se va repeta povestea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar comisarul şef suspectat a fi omul lui Beinur va face drum-întors în arest.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii