Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ferţu, afaceristul de Constanţa Businessman trimis de două ori în judecată de DNA

ro

07 Mar, 2012 02:32 2029 Marime text
fertu_tribunalul_bucuresti.jpgCelebru în Constanţa, dar şi în Capitală pentru afacerile desfăşurate, dar şi pentru influenţa de care se zice că s-ar bucura, particularul Alexandru Ferţu a dat din nou de belea. În cursul zilei de ieri, procurorii anticorupţie au hotărât să-l trimită în judecată într-un nou dosar cu prejudiciu record, realizat conform anchetatorilor prin evaziune fiscală. Totodată, cinci dintre firmele în care apare numele businessman-ului constănţean au fost luate la ochi de anchetatori.

Noul dosar penal în care Ferţu figurează ca inculpat a fost trimis pe rolul Secţiei penale a Tribunalului Bucureşti, unde a primit numărul de înregistrare 5517/3/2012. Prima înfăţişare în proces a fost stabilită să se desfăşoare pe data de 15 martie. În cursul zilei de ieri, procurorii anticorupţie au menţionat că infracţiunile reţinute în sarcina lui Alexandru Ferţu sunt de evaziune fiscală şi folosire cu rea credinţă a creditului societăţii, ambele în formă continuată. În actul de inculpare, procurorii DNA au declarat că în perioada 2005 - 2010, Ferţu, în calitate de asociat şi administrator al SC Total Doryon SRL, SC Tera Toria SRL, SC Agro Diesel SRL şi SC Miga Trans SRL, ar fi înregistrat în contabilitatea acestor firme cheltuieli fără să existe documente justificative sau în baza unor documente care nu îndeplineau condiţiile impuse de lege.

Prejudiciu de cinci milioane de euro

„În această modalitate, inculpatul a creat în dauna bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 21.173.236 de lei (echivalentul a 5.006.558 de euro, calculat la cursul BNR din 17.06.2011), reprezentând impozit pe profit şi TVA, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal", au declarat procurorii anticorupţie. De asemenea, aceştia au mai spus că, în perioada 2009 - 2010, afaceristul din Constanţa ar fi retras din conturile SC Total Doryon SRL şi SC Tera Toria SRL suma totală de 10.192.168 de lei, fără a o restitui. „În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mai multor bunuri aparţinând inculpatului şi societăţilor comerciale reprezentate de acesta", au mai precizat reprezentanţii DNA în comunicatul remis presei ieri. Aşa cum am arătat anterior, acesta este al doilea dosar în care particularul constănţean Alexandru Ferţu a fost trimis în judecată de procurorii bucureşteni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În acest sens, este de menţionat că un alt dosar în care Ferţu este acuzat de evaziune fiscală se află de mai bine de un an şi jumătate pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Sectorului 5, însă de luni bune judecata stagnează pentru că lipseşte raportul expertizei contabile ce a fost solicitată ca probă în dosar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii