Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faraon, expulzat din Poliţia Română după ce a omorât un tânăr

ro

23 Aug, 2010 00:10 2742 Marime text
cap_6.jpgConducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Constanţa a decis să-l concedieze pe Florian Faraon, agentul care l-a accidentat mortal pe Bogdan Andrei Ion, de 22 de ani. Reprezentanţii IJPF Constanţa spun că şi agentul-şef principal Viorel Cobuz, în vârstă de 45 de ani, din Medgidia, va intra, cât de curând, în rândul şomerilor. La jumătatea lunii mai, Cobuz s-a răsturnat cu maşina, iar poliţiştii au spus că frontieristul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul producerii evenimentului.

Faraon_-_Ion_Andrei.jpgLa finele săptămânii trecute, comisia de disciplină din Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa a analizat dosarul lui Florian Faraon. Membrii comisiei au decis să-l sancţioneze drastic pe Faraon din cauza faptului că nu şi-a anunţat superiorii de accidentul rutier în care a fost implicat. „În baza documentaţiilor depuse la dosar, cei din comisia de disciplină au hotărât ca agentul principal Florian Faraon să fie destituit din poliţie", ne-au mai declarat oficialii IJPF Constanţa. Accidentul provocat de Faraon va ajunge în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, după ce se va efectua expertiza tehnică a maşinii conduse de Faraon. Agentul-şef principal Florian Faraon a condus în seara zilei de 23 mai un autoturism marca Opel, cu numerele de înmatriculareTX 1307 KX, pe strada Soveja, iar în dreptul complexului Eden l-a accidentat grav pe tânărul Bogdan Andrei Ion, de numai 22 de ani, din municipiul Constanţa, care se afla pe partea carosabilă. Spre uimirea tuturor, poliţistul a părăsit locul accidentului fără a avea încuviinţarea lucrătorilor Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa. Pe data de 6 iunie, Bogdan Andrei Ion a fost condus pe ultimul drum de rude şi prieteni. Tânărul a fost salvamar în sezonul 2009 şi lucra pe plaja de la intrare în staţiunea Mamaia. Dacă va fi găsit vinovat, Faraon poate înfunda puşcăria.

Colegi în Grupul de Nave Constanţa

Tot potrivit celor din Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, fără slujbă va şi agentul-şef principal Viorel Cobuz, în vârstă de 45 de ani, din Medgidia. La jumătatea lunii mai, Cobuz a condus un automobil marca Dacia, model Logan, cu numărul de înmatriculare CT 08 CRG, pe drumul naţional 22C, dinspre Ovidiu către Nazarcea. Din cauza faptului că a pierdut controlul volanului, poliţistul s-a răsturnat cu maşina. După ce l-au testat cu aparatul Drager, poliţiştii au descoperit că Viorel Cobuz se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul producerii accidentului. De precizat că Florian Faraon şi Cobuz sunt colegi în cadrul Grupului de Nave Constanţa din IJPF. Ambele dosare sunt în atenţia poliţiştilor, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor care au dus la producerea accidentelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii