Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia CCR, publicată în Monitorul Oficial Oficial despre neconstituţionalitatea transmiterii acţiunilor din Port către Consiliul Local Constanţa

ro

09 Dec, 2014 00:00 2240 Marime text
Decizia nr. 574/2014 referitoare la admiterea excepţiei de neconstituţionalitate privind transmiterea cu titlu gratuit a unui pachet de 1.369.125 de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime“ - SA Constanţa, reprezentând 20% din capitalul social, către Consiliul Local al Municipiului Constanţa, a fost publicată, ieri, în Monitorul Oficial al României.
 
Conform deciziei, Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului şi a constatat că Legea nr. 216/2008 privind transmiterea cu titlu gratuit a unui pachet de acţiuni deţinute de stat la CN APMC către Consiliul Local al Municipiului Constanţa este neconstituţională, în ansamblu.
 
În motivare se arată, printre altele, că titularii dreptului de proprietate asupra Companiei nu pot fi decât statul sau unităţile administrativ-teritoriale, „iar nu un consiliu local“.
 
În motivarea excepţiei de neconstituţionalitate, „Avocatul Poporului susţine că actul normativ criticat, în temeiul căruia a fost transmis către Consiliul Local al Municipiului Constanţa dreptul de proprietate asupra unui pachet de 1.369.125 de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime“ - SA Constanţa, încalcă dreptul de proprietate privată al statului şi contravine dispoziţiilor art. 136 alin. (1) şi (2) din Constituţie, având în vedere că beneficiarul dreptului transmis nu poate fi titular de drepturi şi obligaţii“.
Decizia integrală poate fi citită AICI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii