Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cherim Ferat, ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

ro

02 Mar, 2012 00:00 2736 Marime text
Cherim Ferat, celebrul constănţean cunoscut drept apropiat al fraţilor Traian şi Miţiu Vasea, va compărea astăzi în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, aruncându-se la mila Curţii Supreme cu solicitarea de a fi pus în libertate în dosarul în care este cercetat pentru tentativă de omor calificat, ameninţare şi alte infracţiuni.

Cazul a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe data de 29 februarie, dosarul primind numărul 1479/2/2012. Părţi în cauză sunt Cherim Ferat, alături de Samir Marian Ghiţă, Adrian Nicolescu, Ernis Sali, dar şi Mihai Gheorghe. Totodată, în proces figurează ca parte şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, după ce procurorii s-au arătat nemulţumiţi de hotărârea judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti de a-i pune în libertate pe unii dintre suspecţii încătuşaţi iniţial alături de Cherim. Mai exact, este vorba despre Ernis Sali şi Mihai Gheorghe, faţă de care magistraţii bucureşteni au decis să se ia măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea autorităţilor, în locul arestului preventiv. Nu aceeaşi decizie a fost luată de judecători şi în ceea ce îi priveşte pe Cherim Ferat, Samir Marian Ghiţă şi Adrian Nicolescu, pe care instanţa i-a considerat prea periculoşi pentru a putea fi cercetaţi în libertate. De menţionat că pe durata celor 30 de zile cât este valabilă interdicţia dispusă în cazul lui Sali şi Gheorghe, cei doi trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată, ori de câte ori sunt chemaţi şi trebuie să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. De asemenea, cei doi nu au voie să îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar şi nu au voie să deţină, să folosească sau să poare nicio categorie de arme.

Interzis în Bamboo

Ca măsuri suplimentare, faţă de cei doi, instanţa a mai hotărât şi să li se interzică accesul la sediul Clubului Bamboo de pe strada Ramuri Tei nr. 8, din Sectorul 2 Bucureşti. În plus, aceştia nu au voie să se apropie de părţile vătămate din dosar, de membrii familiilor acestora, „de persoanele împreună cu care sunt cercetaţi pentru comiterea faptelor expuse în propunerea de luare a unei măsuri preventive, de martori şi experţi, să nu comunice direct sau indirect cu cei menţionaţi". Judecătorii Curţii de Apel le-au atras atenţia celor doi acuzaţi că, în cazul încălcării cu rea-credinţă a obligaţiilor impuse de instanţă, se va lua măsura arestării preventive împotriva lor. Rămâne însă de văzut dacă magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor fi de aceeaşi părere cu cei ai Curţii de Apel Bucureşti, dat fiind că acestora li se cere de către procurori să-i aresteze pe toţi suspecţii, iar de către avocaţii apărării să îi lase pe toţi în libertate. Cherim Ferat şi ceilalţi suspecţi au fost acuzaţi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, de ameninţare şi tentativă de omor calificat, comisă în public. Potrivit anchetatorilor, Cherim şi ceilalţi suspecţi, printre care se numără şi un avocat din Baroul Bucureşti, ar fi atacat mai mulţi luptători de kempo, în Clubul Bamboo din Sectorul 2 al Capitalei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii