Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetată de procurorii DNA Constanţa pentru complicitate la înșelăciune Laura Şerban şi-a recunoscut vinovăţia

ro

11 Nov, 2014 00:00 1974 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției Laurei Şerban, cercetată pentru complicitate la folosire de documente ori declarații false, ce are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, şi complicitate la înșelăciune.
 
Potrivit anchetatorilor, în acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada mai - iulie 2013, Laura Șerban l-a ajutat pe inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru și pe o altă persoană, față de care se desfășoară acte de urmărire penală, în aceeași cauză, să comită infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, prin deschiderea unui cont bancar și retragerea ulterioară a sumelor provenite din bugetul general al UE, virate ca urmare a folosirii unor documente falsificate.
 
Laura Şerban a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei stabilite, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.
 
Totodată, Laura Şerban a fost obligată la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 2.000 de lei.
 
Dosarul de urmărire penală privind-o pe Laura Șerban, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

Consilier APIA, cercetat în acelaşi dosar 

Față de Ionescu Răzvan Alexandru, consilier superior în cadrul APIA (Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură) - Centrul Județean Constanța, se efectuează în continuare acte de urmărire penală în stare de arest preventiv.
 
Amintim că, la data de 16 septembrie, consilierul superior de la APIA Constanţa şi complicea sa au fost reţinuţi de procurorii DNA, într-un dosar privind acordarea de fonduri europene unor falşi fermieri, care, de fapt, erau persoane fără adăpost. La aceeaşi dată, cei doi au fost arestaţi preventiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii