Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Reflecţii, la început de septembrie

ro

05 Sep, 2015 00:00 1626 Marime text
Fără niciun fel de pregătire, a venit toamna. Cu „oamenii nu se schimbă“, cu „capriciile destinului“, cu tot ce ni se dă sau nu pe merit. Cu tot ce putem sau nu duce. Întotdeauna am crezut că luna septembrie este o perioadă în care ce este de ars se arde pe dinăuntru. O perioadă în care să nu ne (mai) aruncăm în citate, formule de succes sau garanţii. O perioadă pentru iertare, fără a ascunde ceva de noi înşine. O perioadă de analiză, fără frică de propriile gânduri şi dorinţe.
 
Noi calcule, noi planuri, noi traiectorii. Fără a avea în gânduri celălalt adevăr despre lume. Cel în care, undeva, cineva are tot ce vrei tu să ai şi face tot ce vrei tu să faci. Are jobul la care tu doar visezi, salariul ăla mare la care te tot gândeşti, familia cu care vrei să trăieşti la un ţărm de mare.
 
Întotdeauna am crezut că luna septembrie este pentru reflecţii. Pentru „cum să devin un om mai bun“, pentru gânduri despre lumea reală. Pentru cealaltă parte a monedei, cea în faţa căreia uneori închidem ochii doar pentru că ne poate afecta ziua şi lua din timpul preţios. Fragilă e viaţă, dar mai fragil e omul. Aşa că poate ar trebui să încercăm să fim mai corecţi, cu noi, cu ceilalţi, pentru noi, pentru ceilalţi.
 
Întotdeauna am crezut că luna septembrie este şi a copiilor, a elevilor. Şi ei sunt în faţa unui nou început. Anul şcolar bate la uşă şi vine cu noi informaţii, experienţe, prieteni, cu şansa unui viitor mai bun. Poate pentru asta e toamna, pentru o nouă şansă, o altă şansă. Pentru definiţiile „corect“-ului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii