Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi deconectată controlat de la Sistemul Energetic Naţional

ro

27 Apr, 2017 19:13 4159 Marime text
SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunta ca incepand cu data de 02 mai 2017, ora 01:00, Unitatea 1 a CNE Cernavoda va fi deconectata controlat de la Sistemul Energetic National pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul in stare oprita.

Lucrarile de mentenanta implica inlocuirea unor componente aferente instalatiilor Unitatii 1 si reprezinta  activitati programate in conformitate cu necesitatile si procedurile centralei.

Unitatea 1 va fi reconectata la SEN in data de 5 mai 2017, perioada de oprire controlata a Unitatii 1 fiind corelata atat cu necesitatea realizarii activitatilor de mentenanta, cat si cu data intrarii in oprire planificata a Unitatii 2 CNE Cernavoda.

Astfel, Unitatea 2 CNE Cernavoda va intra in programul de oprire planificata in data de 6 mai 2017 pentru o perioada estimata de 30 de zile, conform planificarilor aferente fiecarei opriri planificate.

Opririle planificate reprezinta proiecte complexe, initiate cu aproximativ 24 de luni anterior datei planificate, avand o echipa de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane si bugetare corespunzatoare.

În perioada opririi planificate a Unitatii 2 CNE Cernavoda, se vor efectua activităţi din următoarele programe:                                                                                                                                                                               
-Programul de mentenanță preventivă/ electivă/ corectivă;
-Programul de inspecţii;
-Programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate;
-Programul de implementare modificări.

Toate lucrările, atat cele aferente Unitatii 1, cat si cele stabilite in programul de oprire planificata a Unitatii 2, se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.      
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii