Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pitbullul unor avocati a bagat un octogenar in spital

ro

22 Jan, 2004 00:00 1309 Marime text

Cainii de lupta au facut o noua victima

Mihai Arnautu se indrepta, marti dupa-amiaza, linistit spre parc, moment in care a fost atacat de catre un pittbul * Animalul nu avea botnita sau lesa, asa cum cere legea * Cainele nu a apucat sa muste, dar batranul, care s-a prabusit la pamant, a suferit multiple traumatisme * Avand in vedere varsta inaintata a victimei (84 de ani), aceste "banale" fracturi i-au pus viata in pericol * Cel care insotea cainele, potrivit martorilor, un tanar din cartier, a parasit locul faptei, fara sa ii pese prea mult de batranul cazut la pamant * Locuitorii din zona spun ca tanarul este fiul unor avocati # El se face vinovat de nerespectarea normelor legale ce reglementeaza statutul cainilor considerati periculosi si a conditiilor in care acestia sunt scosi pe domeniul public * Familia batranului va depune plangere penala impotriva proprietarului animalului

Un batran in varsta de 84 de ani a fost adus, ieri seara, in stare grava de catre o ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce a fost victima unui atac inedit. Mihai Arnautu a fost diagnosticat cu fracturi de clavicula si sold stang si internat imediat in sectia Chirurgie a unitatii sus-mentionate. Batranul a povestit ca marti seara a plecat de acasa, cu intentia de a merge in parc pentru a se intalni cu cativa prieteni. La un moment dat, la doar cativa metri de casa, pe strada Alexandru cel Bun, Arnautu a fost atacat de un caine rasa pitbull, care se deplasa pe trotuar fara botnita sau lesa. Animalul a sarit dintr-o data asupra batranului, pe care l-a daramat inainte ca acesta sa isi dea seama ce se intampla. Probabil, batranul nu ar fi avut nici o sansa sa scape daca pitbullul ar fi apucat sa-l muste. Din fericire, acest lucru nu s-a intamplat, cainele fiind luat la timp de catre proprietar. Acesta, potrivit unei martore, un tanar de aproximativ 20 de ani, a comis insa o fapta care nu are nici o legatura cu umanitatea. El s-a uitat pret de o clipa la batranul care se prabusise la pamant, dupa care si-a luat cainele si s-a indepartat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Femeia care a asistat la scena a mers imediat la familia batranului, iar aceasta a chemat salvarea, care l-a dus pe octogenar la spital. Dupa cum am mentionat, atacul cainelui, desi nu a constat in muscaturi, a avut urmari grave. Mihai Arnautu a suferit fracturi la clavicula si sold, vatamari grave avand in vedere varsta sa inaintata. In prezent, octogenarul se afla in afara oricarui pericol, dar ramane internat sub supraveghere medicala in sectia de Chirurgie. El a declarat ca va depune plangere penala impotriva stapanilor animalului.

Proprietarul animalului, vinovat de vatamare corporala din culpa

Potrivit unor persoane care locuiesc in cartier, tanarul care este proprietarul cainelui este fiul unor avocati care locuiesc in acelasi cartier. Batranul mergea linistit pe strada, astfel ca este chiar ridicol sa iti inchipui ca ar fi putut provoca intr-un fel animalul. Tanarul se face vinovat de nerespectarea normelor legale care reglementeaza modul si conditiile in care un caine de rasa poate fi scos pe drumurile publice. Obligatoriu, animalul trebuia sa aiba botnita si sa fie tinut cu o lesa. Pitbullul este un caine din categoria celor considerati foarte periculosi si legea prevede norme speciale. In ceea ce il priveste pe proprietar, acesta este raspunzator de faptele comise de animal, mai ales cand acesta se afla sub supravegherea sa. Pana ieri dupa-amiaza, la sediul Sectiei 1 Politie Constanta nu fusese depusa nici o plangere penala, dar este vorba doar de o chestiune de ore pana cand aceasta sesizare va fi inaintata. Oricum, cotidianul "ZIUA de Constanta" sesizeaza pe aceasta cale organele de cercetare penala pentru a demara ancheta. Tanarul proprietar poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, riscand, pe langa o condamnare, si o amenda usturatoare. Cazul lui Mihai Arnautu nu este deloc unul minor. Pe raza judetului Constanta exista in acest moment sute, daca nu chiar mii de astfel de caini periculosi (de lupta), iar multi dintre ei sunt scosi pe strada fara sa le fie pusa in prealabil o botnita sau sa fie tinuti cu o lesa. Din nefericire, astfel de atacuri nu mai sunt de mult evenimente izolate, pe raza judetului Constanta in ultimele luni inregistrandu-se mai multe astfel de agresiuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii