Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari din Batalionul 341 „Rechinii Albi“ întorşi din Afganistan, decoraţi, în două tranşe, de preşedinte. Lista completă şi motivul

ro

20 Mar, 2017 00:00 11653 Marime text
Vinerea trecută, preşedintele Klaus Iohannis a semnat Decretul 303, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 192/17.III.2017, privind decorarea unor cadre militare care fac parte din Batalionul 341 Topraisar, judeţul Constanţa, reîntors, de curând din Afganistan, baza de la Kandahar.
 
Potrivit actului normativ contrasemnat de premierul României, Sorin Mihai Grindeanu, preşedintele i-a decorat pe plutonierii Ioan Sorin Nicolae Bejan şi Gheorghe Adrian Munteanu, dar şi pe caporalul clasa a III-a Esan Metin Giumali, conferindu-le Medalia „Bărbăţie şi Credinţă“ clasa a II-a, cu însemn pentru militari, de război.
 
Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Beniamin Leş, „în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru profesionalismul şi curajul de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în teatrul de operaţii militare din Afganistan, pentru modul exemplar în care au acţionat pentru salvarea camarazilor lor“.
 
Totodată, la data de 28 februarie, preşedintele României, Klaus Iohannis, a mai semnat decretele de decorare a unor cadre militare, tot din Batalionul 341 Topraisar.
 
Cei trei au fost decoraţi de preşedinte „în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în teatrul de operaţii militare din Afganistan, culminând cu incidentul din data de 26 septembrie 2016, în timpul căruia au fost răniţi“, după cum urmează:
- Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, sublocotenentului Florin Oprea;
- Medalia Naţională „Serviciul Credincios“ clasa a II-a, cu însemn pentru militari, de război, plutonierului Eduard Vlad Romilă;
- Medalia Naţională „Serviciul Credincios“ clasa a III-a, cu însemn pentru militari, de război, caporalului clasa a III-a Marcel Neagu şi fruntaşului Costică Victor Tarnovschi.
 
Iohannis a mai a conferit Medalia „Bărbăţie şi Credinţă“ clasa I, cu însemn pentru militari, de război, plutonierului Octavian Florin Vaţi şi caporalului clasa a III-a Constantin Puiu, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru profesionalismul şi curajul de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în teatrul de operaţii militare din Afganistan, culminând cu incidentul din data de 26 septembrie 2016, prilej cu care au acţionat în mod exemplar pentru salvarea camarazilor lor.
 
Reamintim că militarii din cadrul Batalionului 341 Topraisar dislocaţi în teatrul de operaţii din Afganistan au fost răniţi, în apropiere de baza de la Kandahar, în urma detonării unui dispozitiv artizanal. 

Citeşte şi: 

Constanța. Rechinii Albi au venit din Afganistan. Ce fac. Despre ceremonia oficială. 4 răniți. Documentar-3 nenorociri, 11 victime. Cine sunt
 
Fotbalistă la Selena SN Constanţa, pistolar al „Rechinilor Albi“: Fruntaşul Alina Cimpoieş, misiune îndeplinită în Afganistan (galerie foto)

S-a făcut transferul de autoritate în Afganistan. Rechinii albi din Constanța se întorc. Câți răniți au fost. Momente deosebite (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Radu furtuna 20 Mar, 2017 08:59 Bravo baieti