Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 29 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța „La mulți ani Batalionului 341 Infanterie!” (GALERIE FOTO)

ro

21 Apr, 2024 12:22 623 Marime text
Sursă foto: Facebook/CNMAIC
 
  • Vineri, 19 aprilie, elevul Yanys-Costin Vasile, cadet al Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, a fost prezent la Batalionul 341 Infanterie Topraisar, la ceas festiv. 
 

„Acta non Verba!" („Fapte, nu vorbe!") - Deviza Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi" Topraisar.


Vineri, 19 aprilie, elevul Yanys-Costin Vasile, cadet al Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, a fost prezent la Batalionul 341 Infanterie Topraisar, la ceas festiv. Acesta a fost unul dintre invitații speciali la festivitatea dedicată împlinirii a 130 de ani de la înființarea Batalionului 341 Infanterie, continuatorul tradițiilor Regimentului 34 Infanterie Constanța, transmite CNMAIC.

Elevul a prezentat oferta educațională a CNMAIC publicului prezent, oferindu-le, de asemenea, diferite suveniruri drept amintire și răspunsuri la curiozitățile și întrebările adresate.

Tot ieri, 19 aprilie, a avut loc inaugurarea și sfințirea Monumentului Eroilor Regimentului 34 Infanterie. Acesta a fost ridicat în anul 1994 și reabilitat anul acesta, sfințirea fiind realizată de către Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie. A fost reamintit și eroul batalionului, slt.(PM) Ionel Gheorghiță Drăgușanu, căzut la datorie în anul 2006, în Kandahar.

În rândurile formației a fost prezent și tatăl elevului nostru, plutonier major Bogdan Vasile, administratorul Batalionului 341 Infanterie. Acesta este fost membru al Batalionului 60 Parașutiști Buzău. Este absolvent al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I", îndeplinindu-și, în urmă cu peste 20 de ani, stagiul militar în orașul natal, Buzău. Totodată, acesta a dobândit titlul de Veteran în Teatrele de Operații, îndeplinind cu succes o misiune în Afghanistan, în Kandahar, în perioada 2016-2017.

„La mulți ani Batalionului 341 Infanterie!

Once a shark, always a shark!", a încheiat sursa citată.



Citește și:
Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța: Elev Ciprian George Vasilescu - Locul III la Șah Individual Masculin

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii