Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

,,Junior Leadership Course" Instrucția continuă la sediul “Rechinilor Albi” Topraisar! (GALERIE FOTO)

ro

21 Sep, 2022 12:34 832 Marime text

Imagine de la eveniment, foto: Facebook/Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" Instrucția continuă la sediul “Rechinilor Albi” ! 

În luna septembrie, la sediul Batalionului 341 Infanterie ,,Constanța" s-a desfăşurat ,,Junior Leadership Course" organizat de către ,,British Military Advisory and Training Team".

Tinerii lideri din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti" au trecut prin 3 module de instrucție teoretică şi practică împreună cu partenerii britanici, urmând a fi evaluați în cadrul unui exercițiu final în Poligonul Automatizat Topraisar.


Despre Batalionul 341 Constanţa

Batalionul 341 Constanţa, fostul Regiment de Infanterie de la Topraisar, a primit denumirea onorifică „Constanţa“ în luna octombrie a anului 2010, iar pentru misiuni internaţionale foloseşte titulatura „Rechinii Albi“.
 
În vederea deplasării în teatrul de operaţii, Batalionul 341 a efectuat o serie de acţiuni de pregătire specifice, în cooperare cu militarii americani dislocaţi la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu.
 
Ca semn al recunoaşterii valorii profesionale, dar şi ca o provocare, începând cu anul 2000, Batalionul 341 Infanterie „Constanţa“ a fost nominalizat să reprezinte România în cadrul iniţiativei regionale SEEBRIG (South Eastern European Brigade), alături de militari din alte şase state partenere: Albania, Bulgaria, Italia, Grecia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei şi Turcia.
 
Pentru profesionalismul dovedit pe timpul participării la numeroase exerciţii şi misiuni internaţionale, drapelul de luptă al Batalionului 341 Infanterie „Constanţa“ este decorat cu următoarele distincţii şi medalii: „Emblema de Onoare a Forţelor Terestre“, „Emblema de Onoare a Statului Major General“ şi medalia „Virtutea Militară în grad de Cavaler cu însemn de război“.

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii