Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în Armată! Plutonier major Adrian Marțincu, din cadrul „Rechinilor Albi“, condus astăzi pe ultimul drum, la Amzacea (galerie foto + video)

ro

08 Oct, 2021 12:20 11914 Marime text


Brigada 9 Mecanizată ,,Mărășești” își conduce astăzi, 8 octombrie 2021, pe ultimul drum colegul din cadrul Batalionului 341 Infanterie "Rechinii Albi" Topraisar.

Este vorba despre plutonierul major Adrian Marțincu, veteran al teatrelor de operații din Kosovo, Afghanistan și Irak.

Slujba de înmormântare se desfășoară, începând cu ora 12.00, la biserica din comuna constănțeană Amzacea, militarul urmând să fie condus pe ultimul drum spre cimitirul din localitate.

La ceremonie participă și reprezentanți ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități "Sf Mare Mucenic Dumitrie - Izvorâtorul de Mir".

Amintim, plutonier major Adrian Marțincu a trecut în rândul celor drepți miercuri, 6 octombrie 2021.

Personalul unităților din Brigada 9 Mecanizată ,,Mărășești” este alături de familia îndurerată de trecerea în neființă a celui care ne-a fost coleg, plutonierul major Adrian Marțincu. Ne exprimăm întreaga compasiune pentru pierderea suferită. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să îl odihnească în pace!“ - au transmis reprezentanții Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești.

„Astăzi, prea devreme pentru un luptător, a trecut în rândurile drepților Armatei din Ceruri, Plt.maj. Adrian MARȚINCU, unul dintre "Rechinii" Batalionului 341 Infanterie "Rechinii Albi" și veteran al teatrelor de operații din Kosovo, Afghanistan și Irak. Dumnezeu să te odihnească în pace, camarade! Azi s-a sfârșit ultima ta luptă.“ - au transmis pe Facebook reprezentanții Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații.


Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Apărării, acesta ar fi fost răpus de Covid-19, fiind unul dintre pacienții transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în urma incendiului care a cuprins Secția ATI a spitalului covid în ziua de 1 octombrie 2021.


Totodată, în această dimineață, la festivitatea Ștafeta Veteranilor, la propunerea colonelului în retragere Gheorghe Gherghe, s-a ținut un moment de reculegere în memoria plutonierului major Adrian Marțincu.

Dumnezeu să îl odihnească în pace și să dea putere familiei greu încercate!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii