Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost comandant al Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” Topraisar, șef de Stat major în cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est

ro

10 Feb, 2022 14:37 19178 Marime text
 Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și-a întărit echipa de comandă cu un nou Șef de Stat major. Este vorba despre colonelul Ciprian BALICA, un ofițer de infanterie foarte bine pregătit și experimentat, cu o carieră de succes de aproape 25 de ani, după cum informează printr-o postare pe Facebook Headquarters Multinational Division South East: HQ MNDSE.

”În sfârșit, am ajuns acasă după o călătorie de 25 de ani. Este punctul culminant al carierei mele. MND-SE mă reprezintă, deoarece mereu am interacționat cu mediul multinațional”, spune noul Șef de Stat major, conform reprezentanților Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est

Sursa citată mai precizează că, în vârstă de 46 de ani, colonelul Ciprian Balica este absolvent al Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, al Academiei Forțelor Terestre din Sibiu și șef de promoție al masterului de comandă de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”. Între 2017 și 2020 a comandat Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi” (Topraisar, județul Constanța), având ca motto „Fapte, nu vorbe”. A fost dislocat de două ori în teatre de operații, în 2004 în Kosovo, în cadrul misiunii KFOR, și în 2011 în Afganistan.

„Colonelul Balica a urmat Cursul pentru ofițeri de infanterie la Universitatea de Infanterie Marină a Statelor Unite, experiență unică pentru un sublocotenent. Arc peste timp, la 10 ani de la absolvire, l-a reîntâlnit pe comandantul școlii, devenit comandantul misiunii internaționale ISAF din Afganistan. ”Fostul meu student este acum camaradul meu de arme”, i-a spus generalul american. Șeful de Stat major mărturisește că toată viața s-a ghidat după principiul că un lider trebuie să fie „antrenor jucător”, foarte importantă fiind puterea de a influența și a modela subordonații prin atitudine și mentorizare“ - au mai precizat reprezentanții Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.

Sursa foto și text: Facebook/Headquarters Multinational Division South East: HQ MNDSE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii