Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţie de avere incompletă. Acţionar în trei societăţi şi membru în cinci CA-uri Mirela Matichescu - oficial, administrator public al judeţului Constanţa (documente)

ro

28 Aug, 2017 00:00 7476 Marime text
Oficial, Mirela Matichescu şi-a preluat funcţia de administrator public al judeţului Constanţa.

Potrivit contractului de management avizat de preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, ea coordonează aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean, potrivit delegării de competenţă; coordonează serviciile publice de interes judeţean prestate prin intermediul aparatului de specialitate şi/sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes judeţean, potrivit delegării de atribuţii; propune soluţii pentru îmbunătăţirea funcţionării aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean; urmăreşte rezolvarea de către structurile din cadrul Consiliului Judeţean a sarcinilor rezultate din corespondenţa repartizată; face propuneri referitoare la asigurarea şi managementul resurselor umane, financiare, tehnice şi/sau materiale ale Consiliului Judeţean, pe care le gestionează în limita competenţelor ce îi sunt delegate de preşedintele Consiliului Judeţean.
 
Totodată, administratorul public al judeţului propune planuri de acţiune pentru implementarea strategiilor Consiliului Judeţean şi urmăreşte realizarea acestora; reprezintă instituţia la diferite evenimente, în baza delegării de către preşedintele Consiliului Judeţean; coordonează proiectele Consiliului Judeţean cu finanţare din fonduri nerambursabile de la bugetul local, de la bugetul de stat sau din alte surse; coordonează activitatea privind promovarea şi implementarea proiectelor cu finanţare din fonduri nerambursabile, de la bugetul local, de la bugetul de stat sau din alte surse, potrivit delegării de atribuţii. Mirela Matichescu poate exercita, prin delegare, atribuţiile de ordonator principal de credite; asigură gestionarea şi utilizarea eficientă a bunurilor aflate în proprietatea publică şi privată a judeţului, urmăreşte actele normative nou apărute şi îl informează pe preşedintele Consiliului Judeţean.
 
În absenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, administratorului public i se pot delega atribuţii care cad în sarcina preşedintelui şi, totodată, prin act administrativ, administratorul public poate să primească alte atribuţii relevante postului, încredinţate direct de preşedintele CJC.

Matichescu şi-a făcut publică averea

În iunie 2016, după alegerile locale, Mirela Matichescu a apărut la dreapta lui Marius Horia Ţuţuianu, desemnat de PSD să preia funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Mirela Matichescu a fost prezentată drept director de cabinet, post pe care l-a ocupat până în luna iunie a acestui an, când a câştigat, fără a avea niciun contracandidat, funcţia de administrator public.
 
Timp de un an, Matichescu nu şi-a făcut cunoscută declaraţia de avere, şi nici pe cea de interese, ultima datând din 2015, când aceasta a ocupat funcţia de director de cabinet al fostului preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Bogdan Pandelică.

La vremuri noi, obligată de legislaţia în vigoare, Mirela Florenţa Matichescu şi-a publicat, pe 23 august, atât declaraţia de avere, cât şi pe cea de interese.

Matichescu, pensie privată, bijuterii, spaţii comerciale şi terenuri 

Administratorul public al judeţului deţine, potrivit declaraţiei de avere, un teren intravilan de 102,6 mp, dobândit în anul 2008, spaţii comerciale de 57,41 mp, dobândite prin protocol de dizolvare societate comercială, dar şi bijuterii de 10.000 de euro. Anul acesta, Matichescu a vândut un teren, de pe urma căruia a încasat tot 10.000 de euro. În declaraţia de avere nu se precizează nici suprafaţa şi nici numele persoanei fizice sau juridice căreia i-a fost vândut respectivul bun.
 
Mirela Matichescu nu are conturi bancare, în schimb, a investit într-o pensie privată, cu o valoare la zi de 29.375 de lei, şi o asigurare de viaţă, în valoare de 127.106 lei. Totodată, a acordat un împrumut în nume personal în valoare de 100.000 de euro. La fel ca în cazul terenului, persoana fizică sau juridică destinatară a împrumutului rămâne o enigmă, de parcă Mirela Matichescu ar avea ceva de ascuns.
 
Veniturile Mirelei Matichescu în ultimul an fiscal s-au ridicat la 87.146 de lei (angajatori - Consiliul Judeţean Constanţa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Sectorul 4 al municipiului Bucureşti, SC Everest Construct SRL) şi 100.000 de euro din transfer proprietăţi imobiliare.

Acţionar în trei societăţi şi membru în cinci consilii de administraţie

Matichescu este, potrivit declaraţiei de interese, asociat unic în SC Noche Caliente SRL, deţine jumătate dintre acţiunile de la SC Air Tour SRL şi 40% dintre acţiunile SC Event Club SRL.

Administratorul judeţului este vicepreşedinte al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, director adjunct al ADI Dobrogea, membru în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, membru în Consiliul Director al ADI ITI Delta Dunării, membru ATOP, membru în CA-ul Centrului Cultural „Theodor T. Burada“ şi preşedinte al CA-ului Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta declaraţiile de avere şi de interese ale Mirelei Matichescu. 

Citeşte şi:

Administrator public. Este prima persoană pe această funcţie la Constanţa Era de aşteptat. Mirela Matichescu îşi consolidează poziţia în Consiliul Judeţean

Mirela Matichescu este noul administrator public al judetului. Contracandidaţii s-au retras din concurs!

Luni susţin proba scrisă
​Şefa de cabinet al preşedintelui CJC, un director din CN APMC şi un fost cadru militar luptă pentru postul de administrator public al judeţului! (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii