Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În judeţul Constanţa, au fost constituite cinci puncte de lucru temporare cu paramedici aparţinând IJSU

ro

17 Jan, 2017 09:53 1549 Marime text
În conformitate cu informațiile centralizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin Centrul Național de Conducere Integrată, situația la nivel național se prezintă astfel:

Pe toată rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, inclusiv pe drumurile din județele aflate sub avertizare cod galben de ninsori și vânt Caraș-Severin, Călărași, Constanța și Mehedinți, se circulă în condiții de iarnă.

Pe Autostrada A2, între Fundulea şi Lehliu vizibilitatea este sub 100 de metri, iar între Lehliu şi Drajna vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri din cauza viscolului.

Deși se acţionează şi se împrăştie material antiderapant, din cauza vântului puternic zăpada este readusă pe partea carosabilă.

La nivelul județului Constanța au fost constituite 5 puncte de lucru temporare cu paramedici aparținând Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență în toate locaţiile în care există șenilate aparținând CNAIR astfel: Centrul de Întreținere Curentă A2 Valea Dacilor, Baza RAJDP Băneasa, Baza RAJDP Topraisar, Centrul de Permanenţă Cogealac şi GI Chirnogeni.

În ceea ce privește traficul feroviar, nu sunt înregistrate probleme deosebite, se circulă în condiții de iarnă, existând posibilitatea anulării unor trenuri și apariția de întârzieri.

 Referitor la traficul aerian, menționăm că două curse aeriene de la Bacău și Iași au aterizat fără probleme pe Aeroportul  Otopeni, iar două care urmau sa decoleze de la Bacău și patru de la Iași au fost anulate din cauza vântului și a ceții.

Porturile Medgidia, Midia, Murfatlar și Bara Sulina sunt închise din cauza vântului puternic.

Nu sunt probleme de tranzit în punctele de trecere a frontierei, însă șoferii trebuie să țină cont de faptul că în toate județele din sud ninge, iar in Bulgaria a fost emisă o avertizare de Cod Galben pentru ninsoare și vânt.

La nivelul celor 4 județe aflate sub incidența Codului Galben au intervenit peste 1.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne cu 486 mijloace.
CNAIR a acționat cu 740 utilaje și au fost utilizate 2.058,12 tone de material antiderapant şi 1,7 tone clorură de calciu.

Sursa foto: ISU Dobrogea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii