Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou regulament, lansat în dezbatere de Primăria Constanţa Uzanţele pentru lucrările tehnico-edilitare şi utilizarea tramei stradale în zona pietonală a autovehiculelor care transportă materiale de construcţie (document)

ro

20 Jun, 2017 00:00 4375 Marime text
Primăria a lansat în dezbatere pe site-ul propriu regulamentul privind normele pentru lucrările tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public şi sau privat al municipiului Constanţa.
Astfel, în conformitate cu prevederile art. 7 al Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, se aduce la cunoştinţa publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind normele pentru lucrările tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa şi utilizarea tramei stradale în zona pietonală a autovehiculelor care transportă materiale de construcţie. Proiectul de hotărâre poate fi consultat şi la Serviciul Drumuri şi Iluminat Public.
 
Se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Materialele transmise vor purta menţiunea: „Recomandare la proiectul pentru aprobarea Regulamentului privind normele pentru lucrările tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa şi utilizarea tramei stradale în zona pietonală a autovehiculelor care transportă materiale de construcţie“.
 
Toate lucrările tehnico-edilitare definite ca lucrări de bază în prezentul regulament aparţinând deţinătorilor de utilităţi (furnizor de gaze naturale, furnizor de servicii de televiziune, internet, telefonie fixă şi mobilă, furnizor de apă potabilă şi operator al epurării apelor uzate, distribuitor de energie termică prin furnizare agent termic pentru încălzire şi apă caldă de consum, operatori de telefonie mobilă în sistem GSM, furnizori de energie electrică, producător de energie termică ş.a.) care afectează domeniul public (străzi, trotuare, parcări, spaţii verzi) se pot executa numai după obţinerea autorizaţiei pentru scoaterea temporară din folosinţă a domeniului public şi/sau privat (conform anexei nr. 15 la prezentul regulament, în baza unei cereri conform anexei nr. 14), eliberată de Primăria Municipiului Constanţa - Direcţia Urbanism - Serviciul Autorizaţii în Construcţii, şi a avizului tehnic de spargere (conform anexei nr. 3 la prezentul regulament), eliberat de SC Confort Urban SRL Constanţa.
 
În proiectul lansat dezbaterii, se propune ca pe „durata execuţiei lucrărilor să fie solicitată de către constructor/executant în cererea pentru emiterea autorizaţiei pentru scoaterea temporară din folosinţă a domeniului public şi/sau privat (conform anexei nr. 14 la regulament), după cum urmează:
a) 5 - 15 zile - un branşament;
b) 10 - 20 de zile - un branşament executat prin foraj orizontal;
c) maximum 30 de zile pentru tronson de 50 mp - reţea tehnico-edilitară.
 
Aceste termene de execuţie se pot prelungi o singura dată cu acelaşi număr de zile. Depăşirea termenului menţionat în autorizaţia de scoatere temporară din folosinţă a domeniului public/privat se va sancţiona conform legislaţiei în vigoare“, se arată în document.
 
Proiectul de hotărâre supus dezbaterii poate fi consultat accesând secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii