Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă CJC. PNL a votat unele proiecte care vizează investiţii ale RAJA Cine face parte din comisia care va selecta administratorul judeţului Constanţa?

ro

24 May, 2017 00:00 2400 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) s-a reunit, în şedinţă ordinară, în Sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - CJC. Pe ordinea de zi se află peste 24 de proiecte, dintre care două au fost retrase.

Proiectele care vizau Regia de Apă, trântite de liberali la vot

Trei proiecte de Consiliu care vizau activitatea şi investiţiile derulate de Regia Judeţeană de Apă au picat la vot. Împotriva acestora au votat 14 consilieri PNL. Primul proiect de hotărâre viza darea în folosinţă gratuită a unor terenuri (100 de hectare) din proprietatea publică a Judeţului Constanţa în vederea construirii şi punerii în funcţiune a obiectivelor de investiţii din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată“ în aria de operare a SC RAJA SA Constanţa în perioada 2014 - 2020. Liberalii au ridicat legalitatea şi oportunitatea acestui proiect, iar după ce au primit explicaţiile necesare, au votat „împotrivă“.
 
Următoarele două proiecte de Consiliu Judeţean au primit vot negativ în cascadă din partea aceloraşi aleşi judeţeni. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată“ în aria de operare a SC RAJA în perioada 2014 - 2020“ şi despre proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanţării investiţiilor aferente „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată“ în aria de operare a SC RAJA SA în perioada 2014 - 2020, pentru UAT Judeţul Constanţa.
 
La rândul lor, aleşii judeţeni de la PSD au făcut ca aceste proiecte să treacă şi să nu fie tergiversate, pentru că timpul pierdut înseamnă bani pierduţi. Liberalii au cerut ca, în următoarea şedinţă de CJ, proiectele să îmbrace o altă formă, astfel încât judeţul Constanţa să aibă de câştigat financiar de pe urma terenurilor care urmează să ajungă pe o perioadă de cinci ani în proprietatea RAJA.
 
Totodată, consilierii i-au desemnat pe vicepreşedintele CJ Claudiu Palaz şi pe consilierul judeţean Gheorghe Donţu să facă parte din comisia de concurs, iar pe vicepreşedintele Daniel Learciu şi pe consilierul judeţean Adrian Bereş, din Comisia de soluţionare a contestaţiilor, în vederea ocupării funcţiei de administrator public la nivelul judeţului Constanţa.

Consilierii şi-au dat acordul şi pentru preluarea unor bunuri imobile proprietate publică a statului, din administrarea Ministerului Turismului şi Sportului - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Este vorba despre stadionul de fotbal care a aparţinut Clubului Farul Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii