Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hânsă - „Nu vom vinde nici jumătate” Guvernul permite vânzarea locuinţelor pentru tineri de la Cernavodă

ro

19 Jul, 2013 00:00 1807 Marime text
Guvernul a aprobat Hotărârea 477 pentru stabilirea regimului juridic al unor locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, construite prin programe de investiţii la nivel naţional şi aflate în administrarea consiliilor locale, precum şi a măsurilor necesare în vederea aplicării prevederilor Legii numărul 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, referitoare la administrarea şi vânzarea acestora.

Actul normativ publicat ieri în Monitorul Oficial prevede că se aprobă trecerea blocurilor de locuinţe pentru tineri din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a acestuia, consiliile locale urmând să stabilească valorile de vânzare a acestora şi să efectueze operaţiunile de publicitate imobiliară.
În hotărâre se arată că „stabilirea valorilor de vânzare ale locuinţelor se realizează potrivit prevederilor articolului 192 alineatele (21) şi (22) din Normele Metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii numărul 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe”.
În anexa ce face parte integrantă din această hotărâre în care sunt menţionate locuinţele de tineri care pot fi vândute se află şi două imobile de la Cernavodă. Este vorba de blocurile de locuinţe din strada 24 Ianuarie numărul 4, Tronson I şi Tronson II, fiecare prevăzute cu câte 23 de apartamente.
Primarul oraşului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, susţine că blocurile au fost construite în anul 2007, fiind prevăzute cu garsoniere şi apartamente cu două camere. Şeful autorităţii locale afirmă că vor fi vândute doar acele apartamente ai căror proprietari îşi doresc acest lucru. Edilul crede că se va reuşi vânzarea a mai puţin de jumătate dintre imobile, totul depinzând de preţurile de vânzare care vor fi stabilite. „Preţurile se realizează acum de un evaluator şi sunt aproape aceleaşi cu preţul pieţei. Noi vom încerca să-i încurajăm pe oameni să-şi cumpere imobilele, în condiţiile în care chiria depăşeşte jumătate din rată, astfel încât să le poată lăsa copiilor”, a explicat, ieri, primarul Gheorghe Hânsă. Şeful autorităţii locale afirmă că banii din vânzarea locuinţelor ar putea fi investiţi în construirea unor noi apartamente ANL. La Cernavodă, în urma celei mai recente centralizări, se aflau în atenţia autorităţii locale aproximativ 1.000 de solicitări pentru locuinţe, dintre care 400 pentru imobile ANL. Primarul a precizat că deja a făcut demersuri pentru a noi blocuri ANL. „Proiectele cu blocurile ANL le-am actualizat şi le-am dus cât mai sus. Sunt la ultima fază, la finanţare. Însă, pentru astfel de proiecte mi s-a transmis că nu sunt bani anul acesta”, a mai afirmat primarul Gheorghe Hânsă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii