Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău, despre benzile unice în municipiul Constanţa „Când cetăţeanul foloseşte maşina personală, sistemul public este înfrânt”

ro

26 May, 2017 00:00 6620 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, s-a pronunţat pentru înfiinţarea benzilor unice pentru transportul în comun, apreciind că aceasta este unica soluţie pentru fluidizarea circulaţiei şi alternativa reală la deplasarea cu autoturismul personal. 

„Pe Planul de mobilitate avem deja desemnate câteva bulevarde în care vom avea linie dedicată pentru mijloacele de transport în comun. Am văzut că a fost o încercare, puţin cam abruptă în Bucureşti, dar sunt convins că aceasta este soluţia. Mijloacele de transport în comun pentru mediul urban trebuie să reprezinte alternativa reală la transportul cu autoturismul personal. După ce ai coloana vertebrală asigurată de transportul în comun, vii şi adaugi pentru mobilitatea individuală bicicleta, mijloacele de transport în time-sharing sau part-sharing şi, abia la urmă, ultima opţiune să fie autoturismul individual”, a precizat Făgădău, la o conferinţă consacrată dezvoltării sustenabile a infrastructurii oraşelor desfăşurată în capitală. El a adăugat că, atunci când cetăţeanul alege să se deplaseze cu maşina personală, „în acel moment, sistemul public este înfrânt”. 

În cadrul evenimentului organizat de Govnet, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale au prezentat, într-un format interactiv de discuţii, potenţialul de dezvoltare a serviciilor de utilităţi publice şi cum pot fi implementate tehnologii moderne pentru fluidizarea traficului, îmbunătăţirea iluminatului public, reducerea poluării şi consumului de energie, dar şi relaţia cetăţenilor cu autoritatea şi îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în localităţile din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • st3fun 26 May, 2017 23:10 si pe banda dedicata transportului in comun sa circule maxi-taxi cu 30 la ora si opriri la fiecare 100 de metri, incurcand autobuzele
  • fatalau 26 May, 2017 18:50 Decebal, tu cu ce autobuz te plimbi?
  • Eu 26 May, 2017 14:50 Daca ar reusi sa scape de mirositorii/spargatorii de seminte/galagiosii din autobuze cred ca ar avea o sansa si RATC
  • Cu ochii pe tine 26 May, 2017 14:44 Cel mai slab primar al orasului sa pronuntat despre benzile unice de transport. Cel mai slab primar al orasului Constanta nu este in stare sa monteze un semafor cu temporizare sau sa termine o pista de biciclete si se pronunta despre autovehicule folosite de adulti.
  • Ploesteanu I.I. 26 May, 2017 14:36 Domnul primar Decebal Fagadau este un veritabil exemplu... ma intalnesc frecvent cu dansul prin mijloacele de transport in comun .... uneori cand e vremea frumoasa foloseste si bicicleta... toate astea din confortul masinii sale un skoda superb. Va multumim pentru exemplu domnule primar !
  • fani 26 May, 2017 08:53 Fals ! Nu va fie teama ,prostia nu poate fi invinsa !