Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Municipal va vota pentru respingerea Planului Urbanistic Zonal pentru locuinţe colective pe strada I.L. Caragiale (document)

ro

27 Jun, 2017 00:00 3542 Marime text
Membrii Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul CLM Constanţa au analizat, în octombrie 2016, solicitarea în vederea avizării PUZ-ului pentru construire imobil P+4E - locuinţe colective pe terenul în suprafaţă de 150 mp, situat pe strada I.L. Caragiale nr. 47A, proprietate a lui Constantin Caramihai.
 
La acea dată, potrivit unui referat întocmit de Direcţia Urbanism - Biroul Strategii Urbane, s-a constatat că certificatul de urbanism are termenul de valabilitate expirat din 7 ianuarie 2016 şi nu a fost solicitată prelungirea valabilităţii, documentaţia de urbanism nu respectă prevederi legale în vigoare, nu se asigură necesarul de locuri de parcare, fiind identificate şi multe alte nereguli. În consecinţă, s-a propus respingerea Planului Urbanistic Zonal pentru construirea unui imobil P+4E - locuinţe colective pe terenul în suprafaţă de 150 mp situat pe strada I.L. Caragiale nr 47A, aparţinând lui  Constantin Caramihai.
 
Respingerea Planului Urbanistic Zonal este unul dintre proiectele de hotărâre de CLM pe care aleşii locali municipali îl vor vota în şedinţa de la sfârşitul acestei săptămâni, la propunerea primarului Decebal Făgădău şi ca urmare a rapoartelor comisiilor de specialitate ale CLM şi a solicitării Tribunalului Constanţa, precum şi a prevederilor sentinţei civile nr. 3219 din 5.06.2013, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul civil nr. 447/118/2013.

Astfel, la articolul 1 al Hotărârii CLM se respinge Planul Urbanistic Zonal pentru construire imobil P+4E - locuinţe colective, pe terenul în suprafaţă de 150 mp, situat pe strada I.L. Caragiale nr. 47A, conform documentaţiei anexate care face parte integrantă din prezenta hotărâre. „Zona studiată, în suprafaţă de 4.982,3 mp, include terenuri proprietate publică şi privată. Terenul pentru care a fost iniţiat PUZ-ul, situat în strada I.L. Caragiale nr. 47A, în suprafaţă de 150 mp, identificat cu nr. cadastral 229626, înscris în Cartea Funciară a UAT Constanţa, este proprietate a lui Caramihai Constantin, conform contractului de vânzare autentificat sub nr. 2248/13.07.2012 Ia Biroul notarului public Cristina Budei“, se precizează în proiect.
 
După votul consilierilor locali, compartimentul comisiilor de specialitate ale Consiliului Local va comunica prezenta hotărâre Direcţiei Urbanism, Direcţiei Administraţie Publică Locală, dar şi proprietarului terenului, spre ştiinţă, Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa, Consiliului judeţean Constanţa, Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, precum şi Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza proiectul integral de hotărâre de CLM.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii