Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Ponton de acostare a ambarcaţiunilor mici, în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol. Proiectul, depus la APM Constanţa (document)

ro

22 Jan, 2018 00:00 3221 Marime text
Primăria Ovidiu, reprezentată de primarul George Scupra, va investi într-un ponton de acostare a ambarcaţiunilor mici. În acest sens, anul trecut, mai exact în luna noiembrie, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Ponton acostare ambarcaţiuni mici şi delimitare culoar trafic pentru ambarcaţiuni mici“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Investiţia va fi realizată în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol.
 
Amplasamentul studiat se află pe luciul de apă al lacului Siutghiol, în apropierea malului vestic al lacului din dreptul oraşului Ovidiu, între obiectivul existent Debarcader - la nord şi obiectivul Parc Faleză lac - la sud. Conform Certificatului de urbanism nr. 107/10.05.2017, terenul pe care se propune realizarea investiţiei are folosinţa actuală de „ape stătătoare“. Din punct de vedere urbanistic, proiectul nu a necesitat declanşarea unei proceduri de realizare a unui Plan Urbanistic Zonal. Amplasamentul studiat se află în proprietatea statului român, Consiliul Local al Oraşului Ovidiu.
 
Proiectul presupune construirea unui ponton de acostare ambarcaţiuni uşoare de tip caiace şi hidrobiciclete, care vor putea fi închiriate în zona respectivă. Pontonul va avea o suprafaţă de 36 mp, iar legătura acestuia cu malul se va realiza printr-o pasarelă în suprafaţă de 20 de mp. Culoarul de agrement nautic va fi delimitat cu un şir de geamanduri de plastic, iar suprafaţa sa totală va fi de 387,14 mp. Zona destinată agrementului turistic şi elementele proiectului sunt amplasate integral în ROSPA lacul Siutghiol. Zona de faleză din dreptul amplasamentului studiat a făcut obiectul unor investiţii majore, în prezent fiind amenajat obiectivul „Parc Faleză lac“.
 
Deoarece interesul localnicilor pentru această zonă a crescut, crearea unor noi posibilităţi de recreere survine în mod firesc, astfel încât realizarea proiectului ar putea lărgi gama de activităţi prin introducerea unei forme de agrement nautic fără motor. Potrivit proiectului depus la APM Constanţa de către Primăria Ovidiu, în zona de amplasare a obiectivului, la peste 160 de metri nord de acesta, există un debarcader de acostare nave mici, astfel încât, prin realizarea pontonului de agrement ce face obiectul proiectului, se va realiza un circuit de agrement nautic şi se va facilita accesul la apă din centrul parcului Faleză Sud. Pontonul va fi amplasat pe luciul apei, complementar amenajărilor de pe malul vestic al lacului din cadrul parcului Faleză-lac.
 
Pontonul va fi compus din flotor din beton armat, punte din lemn de pin, separatoare de ambarcaţiuni din oţel, tacheţi de armare, punct de salvare, terminal de utilităţi cu patru prize de curent şi robinet de apă. Ancorarea pontonului se va face prin intermediul unor cabluri de oţel, care vor fi fixate de blocuri din beton, amplasate pe fundul lacului. Pentru accesul pe ponton se va monta o pasarelă din aluminiu.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta memoriul proiectului depus la APM Constanţa de Primăria Oraşului Ovidiu. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii