Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compozitorul Dumitru Lupu declarat post-mortem cetăţean de onoare al Constanţei

ro

01 Aug, 2017 00:00 7292 Marime text
Consiliul Local Municipal Constanţa a decis în unanimitate ca regretatul compozitor Dumitru Lupu să fie distins post-mortem cu titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Profesorul, compozitorul, dirijorul şi omul de cultură a încetat din viaţă, în urma unui infarct, pe data de 22 iulie, la vârsta de 65 de ani, chiar în ziua în care soţia sa, artista Ileana Şipoteanu, împlinea 50 de ani.
 
La data de 27 ianuarie 2014, şi preşedintele României de la acea vreme, Traian Băsescu, a semnat decretul de decorare a compozitorului Dumitru Lupu cu Ordinul „Meritul Cultural“ în grad de Cavaler, Categoria B - Muzică.
 
Peste 500 de cântece din fonoteca Radiodifuziunii Române poartă semnătura lui Dumitru Lupu, ca şi numeroase spectacole şi filme pentru copii. Lupu era membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi conferenţiar universitar doctor la Universitatea „Ovidius“ Constanţa.
 
Deoarece se aştepta, probabil, să fie întrebat despre conferirea cu întârziere a acestui titlu de cetăţean de onoare al municipiului pentru cel care a fost Dumitru Lupu, primarul Decebal Făgădău şi-a exprimat tristeţea provocată de dispariţia omului de cultură şi a menţionat că „pe viitor vom modifica regulamentul de conferire a titlului de cetăţean de onoare al municipiului, astfel încât să simplificăm procedura, iar valorile oraşului să primească această recunoaştere din timpul vieţii“.

Citeşte şi:

Proiect de hotărâre. Dumitru Lupu, cetăţean de onoare al municipiului Constanţa. Cine sunt iniţiatorii proiectului

Ultimul drum al compozitorului Dumitru Lupu, presărat cu flori. Mesaj emoţionant transmis de soţia lui, Ileana Șipoteanu

Rămas-bun, maestre! Lacrimi, flori, onoruri militare şi ultimele aplauze pentru compozitorul Dumitru Lupu (galerie foto)

Să ne aducem aminte Dumitru Lupu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler. Cine a mai fost decorat din Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii