Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vă amintiți de știucile lui Dragnea? Grigore Baboianu nu mai este guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Cine i-a luat locul

ro

25 Apr, 2017 05:55 8847 Marime text
Povestea pescărească despre știucile lui Dragnea și ale primului ministru Sorin Mihai Grindeanu a făcut înconjurul pescăriilor și chiar al României și are și un final: schimbarea lui Grigore Baboianu din funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei "Delta Dunării".
 
Baboianu a fost revocat ieri din funcție prin decizia primului ministru Sorin Mihai Grineadeanu numărul 363 publicată în Monitorul Oficial al României numărul 289 din 24 aprilie anul curent, la propunerea viceprim-ministrului, ministru al Mediului Grațiela-Leocadia Gavrilescu.

În locul său, prin decizia numărul 364 publicată în aceslași monitor a fost numit guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administrației Rezervației Biosferei "Delta Dunării” Mălin-Matei Mușetescu.

Grigore Baboianu fusese numit pe post prin decizie semnată pe 8 aprilie 2016 de primul ministru al României de atunci Dacian Julien Cioloș, dar exercita funcția din 11 martie după revocarea lui Lucian Simion.

Grigore Baboianu a mai fost guvernator al ARBD până în anul 2012 când și-a dat demisia.

Trebuie să facem precizarea că Grigore Baboianu a fost directorul Institutului de Cercetări și Proiectări Delta Dunării în perioada 1990-1992, director tehnic și director pentru management ecologic al ARBDD în perioada 1992-2003, director executiv adjunct al ARBDD în perioada 2003-2009, funcția de guvernator al Rezervației ocupând-o începând din luna februarie a anului 2009.

 
Vă mai amintiți povestea cu știucile lui Dragnea și Mihai Grindeanu?

La sfârşitul lunii martie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook că l-a învăţat pe premierul Sorin Grindeanu să pescuiască, prim-ministrul prinzând nouă ştiuci, ceea ce este „foarte bine pentru un începător” care nu a pus niciodată mâna pe lansetă. Dragnea a postat şi fotografii de la pescuit.

Grigore Baboianu, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, i-a criticat pe premierul Sorin Grindeanu şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul că, în loc să promoveze pescuitul sportiv, s-au lăudat cu zecile de ştiuci capturate în Deltă, iar presa a relalat declarațiile acestuia.

Liviu Dragnea a reacționat după criticile făcute de Grigore Baboianu la adresa sa și a premierului Sorin Grindeanu. Cei doi politicieni s-au fotografiat săptămânile trecute în Delta Dunării cu câteva exemplare de știucă.
 

„Am arătat captura, i-am dat drumul, n-am pupat-o. Dacă domnul guvernator consideră necesar, poate să-mi dea amendă”, a spus Liviu Dragnea, întrebat cum comentează criticile guvernatorului Rezervaţiei Delta Dunării.

 
”Domnul premier şi domnul preşedinte al partidului (n.r. PSD) au avut acele permise de intrare în Delta Dunării. M-aş fi bucurat dacă cei doi sau unul din ei arătând o ştiucă de dimensiunile... este un trofeu! Nu poţi să-l laşi să moară! Ar fi putut demonstrativ, să o arate, să o pupe, să-i dea drumul în apă. Să zică: «Domnule, aşa faceţi în Delta Dunării!». Dar, cu siguranţă, la următoarea descindere, un alt guvernator va putea să arate un astfel de exemplu din partea...”, a spus guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, la Europa FM.
 

Întrebat de ce vorbeşte despre un alt guvernator, Baboianu a răspuns: „Pai dacă dau astfel de exemple...”.

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a refuzat să spună unde anume au făcut premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD capturile de ştiuci.

Sursa foto: facebook.com
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Laurentiu Filipescu 25 Apr, 2017 12:46 Bravo domnule Baboianu, N-ati incredintat ca Romania mai are oamenii de caracter.