Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Scandal la în cartierul Poarta 6 între proprietari şi o echipă RADET Constanţa. Ce spune directorul Liviu Popa (galerie foto+video)

ro

05 May, 2017 13:06 10662 Marime text


În urmă cu puţin timp RADET a trmis următorul comunicat de presă:

RADET Constanța informează pe aceasta cale Asociația de Locatari OB1 din str. Brizei nr. 1B, cat si celelalte asociații din blocurile ANL, că centrala termică construită pentru asigurarea serviciilor de termoficare pentru întreg blocul OB1 este proprietatea Consiliului Local Municipal Constanța și a fost dată în administrarea  RADET.



Faptul ca astăzi, 05.05.2017 câțiva locatari au intrat cu forța în centrală, spărgând ușa și nepermițând angajaților RADET să pătrundă în incintă, făcând modificări neautorizate ale instalației de gaz în camera centralei, cu lucrători ai firmei MOTAN, RADET informează locatarii acestui bloc cât și asociația de proprietari că oprește furnizarea apei calde de consum și nu va mai reporni centrala termică până ce instalațiile interioare vor fi aduse la starea inițială conform proiectului centralei, așa cum aceasta a fost predată de către  Consiliul Local Municipal.

REVENIM CU DETALII.

UPDATE 1, ora 13.45


Iată ce ne-a explicat directorul RADET Constanţa LIviu Popa:


„Locatarii Asociației OB1 din strada Brizei nr. 1B au intrat spărgând uşa de la centrala termică a blocului, au pătruns în incinta centralei să supradimensioneze conducta de gaz pentru a-şi putea monta, ulterior, centrale de apartament la acesta. Centrala termică este proprietatea Consiliului Local Municipal Constanța și a fost dată în administrarea  RADET.
 
Noi am venit cu două soluţii. Prima soluţie ar fi ca locatarii asociaţiei să facă demersuri către Consiliul Local pentru a scoate centala termică din administraţia RADET. Cea de a doua soluţie este ca cei care doresc să-şi branşeze centrale proprii la  reţeaua de gaz pot să-şi facă conductă exterioară, din branşament, fără să traverseze incinta centralei, aflate în administrarea RADET Constanţa.

Angajaţii noştri nu au fost lăsaţi să intre azi la centrala termică,. Au sunat la 112, am sunat şi eu la 112. A venit poliţia şi a constatat cele întâmplate. Vom face plângere celor care care au adus modificări neautorizate ale instalației de gaz în camera centralei. Noi nu putem reporni centrala termică până ce instalațiile interioare vor fi aduse la starea inițială conform proiectului centralei, așa cum aceasta a fost predată de către Consiliul Local Municipal. Deoarece lucrările au fost făcute de persoane care nu deţin autorizaţii, se poate produce vreo explozie. Atunci cine este de vină? Desigur că adimistratorul, adică RADET“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul RADET Constanţa, Liviu Popa.



 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • proprietar ob1 22 Jun, 2017 01:24 iata ce spune legea 152 din 1998 art10 litera e :.................în cazul clădirilor dotate cu centrale termice proprii, valoarea acestora se cuprinde în preţul locuinţelor. Centralele termice rămân în administrarea consiliilor locale sau a autorităţilor administraţiei publice centrale din domeniul învăţământului, respectiv din domeniul sănătăţii, sau a unor unităţi aflate în subordinea ori sub coordonarea acestor autorităţi până la vânzarea a jumătate plus unu din numărul locuinţelor pe care le deservesc;
  • Enache Monica 07 May, 2017 23:17 Dezinformările constau în : 1. Se face confuzie intre camera centralei din care deținem cota parte de proprietate și instalația de încălzire a apartamentelor și a apei reci pe care RADET-ul o administrează. Exprimarea dlui Dir. Popa " au spart usa de la centrală " este neprofesionistă și jenantă. 2. Proprietarii au plătit cota parte în contractul de cumpărare inclusiv pe istalatia respectivă. 3. Proprietarii blocului OB1 au toate aprobările cerute de lege pentru efectuarea lucrării . 4. Nimeni nu a atins instalația de încălzire a apartamentelor. S-a înlocuit o țeavă din instalația de gaz la aragaz cu care blocul este prevăzut din 2004, dar care nu a fost folosită si care nu are nicio legătură cu instalația pe care o administrează RADET - ul. 5. Locatarii nu pot și nu vor sa preia in administrare o instalație depășită tehnic și moral pentru care Primăria nu are acte în regulă. 6. Angajații au fost lăsați sa intre în camera cantralei, ei au fost cei care au oprit instalația de gaz. Politia a fost chemata ca sa ne intimideze. Nu ne speriem așa ușor! Politia a constatat ca nu exista niciun fel de daune, ci niște proprietari au spart un lacăt și au intrat intr-o camera pe care o dețin prin contractul de cumpărare. 7. Conducerea RADET este conștientă ca își pierde consumatorii, motiv pentru care acționează abuziv. Dar la alte doua blocuri ANL, OB4 și OB 5 s-a putut face aceasta lucrare pentru ca stimata conducere a primit un telefon de la un prieten politic. 6. Ai mizat pe faptul ca privandu-ne de apa caldă, ne vom certa noi, proprietarii cu chiriașii. Ați reușit doar sa ne uniți. 7. Domnul Director Tehnic Bogdan Orzan, prezent la fata locului, a ordonat, verbal, fochistului sa opresa instalația de încălzire a apei calde, fără un motiv legal ( facturi neplătite în termen legal), ceea ce dovedește abuzul în serviciu.
  • Proprietar 07 May, 2017 09:39 Potrivit Legii 152 din 1998 anl ul este proprietarul centralei termice si a dat o primariei in administrare. Astfel primaria nu avea dreptul legal sa o dea in administrare radet ului ci trebuia sa incheie contract de prestari servicii cu un prestator pentru operarea centralei. Primaria a incalcat legea anl ului cand a dat in administrarea radet ului centrala termica din blocurile anl. Asta este problema. Radet ul nu are competenta si dreturi asupra acelor centrale. Solicitati primariei intrarea in legalitate de a scoate radet ul din acesta treaba deoarece se incalca legea 152 din 1998 Singura solutie este ca asociatiile de proprietari sa solicite primariei sa retraga dreptul de administrare al radet asupra centralelor pentru ca se incalca legea anl ului iar primaria trebuie sa opereze direct centralele prin contracte de prestari servicii iar astfel metrii cubi de gaze consumate centrale pentru a avea caldura proprietarii nu vor mai putea fi transformati in gigacalorie se va plati doar gazul si operarea centralei. Deci la primarie e sutia pentru ca a incalcat legea 152 din 1998