Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RATC, reclamată din nou de Pro Tyres SRL, din Oradea. Ce a decis de data aceasta CNSC

ro

18 Jan, 2017 00:00 2540 Marime text
Firma Pro Tyres SRL, cu sediul în Oradea, a depus la sfârşitul anului trecut o nouă contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) împotriva Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanţa.
 

Este vorba despre contestaţia nr. 395/07.12.2016, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu nr. 37318/07.12.2016, formulată de Pro Tyres SRL, cu sediul în Oradea, împotriva rezultatului procedurii comunicat prin adresa nr. 8240/28.11.2016, emisă de Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa, în calitate de entitate contractantă, în cadrul procedurii simplificate într-o singură etapă - online, în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică de furnizare având ca obiect „Furnizare anvelope pentru autobuze“.
 
Societatea din Oradea a solicitat anularea adresei privind comunicarea rezultatului procedurii, anularea răspunsului autorităţii contractante la notificarea prealabilă, respectiv adresa nr. 8431/05.12.2016, şi, pe cale de consecinţă, declararea ofertei sale ca fiind acceptabilă, cu consecinţa obligării autorităţii contractante la acceptarea ofertei tehnice depuse de contestator şi calificarea în următoarea etapă a procedurii de evaluare financiară, precum şi acordarea cheltuielilor de judecată reprezentând onorariu avocat, în cuantum de 1.500 de lei.
 
În baza legii şi a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a respins însă ca nefondată contestaţia formulată de SC Pro Tyres SRL, în contradictoriu cu entitatea contractantă Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa.

Prima contestaţie, depusă anul trecut

Reamintim că SC Pro Tyres SRL a depus şi anul trecut o contestaţie la CNSC, nemulţumită de rezultatul licitaţiei organizate de RATC Constanţa în vederea furnizării de anvelope pentru autobuze. Prin contestaţia nr. 362/11.10.2016, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu nr. 30765/11.10.2016, formulată de firma cu sediul în Oradea, împotriva rezultatului procedurii comunicat prin adresa nr. 6806/ 30.09.2016, emisă de Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa, în calitate de entitate contractantă, în cadrul procedurii simplificate într-o singură etapă - online, în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică de furnizare având ca obiect „Furnizare anvelope pentru autobuze”, au fost solicitate anularea adresei privind comunicarea rezultatului procedurii, anularea răspunsului autorităţii contractante la notificarea prealabilă, suspendarea procedurii de atribuire până la soluţionarea fondului cauzei, precum şi acordarea cheltuielilor de judecată reprezentând onorariu avocat, în cuantum de 700 de lei.
 
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis contestaţia formulată de SC Pro Tyres SRL, în contradictoriu cu autoritatea contractantă RATC. De asemenea, autoritatea contractantă a fost obligată la reevaluarea ofertei depuse de SC Pro Tyres SRL şi la stabilirea rezultatului procedurii, în termen de zece zile de la primirea deciziei, cu respectarea celor din motivare, a documentaţiei de atribuire şi a dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice. Rezultatul procedurii va fi comunicat în termenul legal operatorilor economici implicaţi. În temeiul art. 26, alin. 9 din ordonanţă, Consiliul a admis cererea SC Pro Tyres SRL de obligare a autorităţii contractante la plata cheltuielilor de judecată, în valoare de 700 de lei.

Despre Pro Tyres SRL

Cu sediul social în municipiul Oradea, Şoseaua Borşului, societatea a fost înfiinţată în anul 2008. Capitalul social subscris, de 32.500 de lei, integral vărsat, este compus din 65 de părţi sociale. Asociat unic al firmei este Petru-Gavril Topai, născut pe 11.01.1970, în Borod, Bihor. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule. În anul 2015, societatea cu zece angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 5.195.399 de lei şi un profit net de 27.330 de lei.
 
Citeşte şi:
 
RATC Constanţa, obligată să achite 700 de lei către o firmă din Oradea (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii