Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O fetiţă a scris o poezie dedicată copilăriei, alţii s-au întrecut în competiţii sportive şi de desene pe asfalt La Cernavodă, copiii au petrecut trei zile

ro

05 Jun, 2013 00:00 3282 Marime text
Ziua Copilului a ţinut trei zile la Cernavodă. Atât organizatorii, cât şi participanţii la evenimente au ajuns la următoarea concluzie: „Să fii copil e un lucru serios”

Timp de trei zile, copiii au tratat cu seriozitate programul de sărbătoare pregătit de primarul Gheorghe Hânsă şi i-au surprins pe cei mari cu talentele lor. Cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge, pare să fi fost deviza cernavodenilor pentru ziua copilului.

De 1 iunie, cu mic cu mare, copiii s-au trezit dis-de-dimineaţă pentru a sărbători copilăria. Primii care au luat startul au fost participanţii la Cupa Media TV de Pescuit pentru copii, care s-au întrecut la Administraţia Piscicolă Ţibrinu. Ulterior, manifestările desfăşurate, în diferite locaţii din oraş, i-au determinat pe toţi să iasă din case. Elevii claselor V – VIII, înscrişi la cross, au intrat în competiţie, iar imediat după ei a venit rândul concursului pentru ciclişti, dar şi al competiţiilor pentru elevii pasionaţi de fotbal şi baschet. În prezenţa zânelor, preşcolarii de la grădiniţele din Cernavodă şi-au dovedit măiestria în mânuirea cretei colorate, acoperind aleile Parcului Central cu desene.
Surpriza zilei de 1 iunie a fost oferită de o fetiţă care a scris o poezie dedicată copiilor şi pe care a recitat-o în faţa tuturor. Programul a continuat cu spectacolele din Sala Casei de Cultura „I.D. Chirescu”, oferite în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii şi Tineret „Pinocchio”.

Primarul Gheorghe Hânsă a premiat olimpicii

Un moment special al zilei de 1 iunie a fost premierea olimpicilor de către primarul Gheorghe Hânsă. Edilul a profitat de ocazie pentru a-i felicita personal pe copii şi a le înmâna premiile din partea Administraţiei Publice Locale. Vorbim de cecuri cu premii în bani, care vor fi încasate zilele acestea de la casieria Primăriei.

Deputatul Mihai Lupu a fost cucerit de artiştii cernavodeni

Cernavodă a fost prezentă şi la activităţile de la Seimeni. Pe data de 2 iunie, la o zi de la cinstirea Zilei Internaţionale a Copilului, Seimeni a sărbătorit prima ediţie a Zilei Comunei. Petrecerea s-a desfăşurat în localitatea vecină Dunărea, invitaţi pentru a anima atmosfera au fost artiştii Casei de Cultură Cernavodă precum soliştii Angela Mogâlă, Didi Odagiu, trupa de dans Audeo şi Ansamblul Mugurelul. Petrecerea a început la orele amiezii, odată cu spectacolul oferit de artiştii cernavodeni, moment în care cetăţenii au ieşit din case pentru a sărbători împreună cu primarul Lucian Blaj şi invitaţii săi, printre care s-a aflat şi deputatul Mihai Lupu. Parlamentarul constănţean şi-a exprimat admiraţia faţă de artiştii cernavodeni, cărora le-a propus colaborări şi pentru alte evenimente în ţară, ocazii prin intermediul cărora va avea şansa de a-i mai vedea evoluând pe scenă.
Ziua internaţională a ocrotirii copiilor a început să fie celebrată în 1925, după desfăşurarea Conferinţei mondiale pentru bunăstarea copiilor, de la Geneva. În cadrul acesteia, s-a luat decizia marcării unei zile a copiilor. Ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a, şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1954.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii