Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eduard Martin, administrator Polaris – Am lucrat în regim non-stop, dar suntem pregătiţi să acţionăm (galerie foto+video)

ro

16 Jan, 2017 19:30 8911 Marime text
Eduard Martin, administrator Polaris M Holding, susţine, în această seară, o conferinţă de presă. Subiectele sunt ninsoarea care s-a abătut peste Constanţa şi cea anunţată începând cu această noapte.
 

Legat de ninsoarea care a trecut, în cadrul conferinţei, s-a spus că „60 de ore a durat prima ninsoare, iar codul portocaliu,15 ore. Maşinile noastre au fost prezente pe străzile principale şi pe traseele RATC pentru ca acestea să fie practicabile. S-a circulat în condiţii de iarnă, însă RATC nu s-a oprit din activitate nici măcar cinci minute. Apoi s-a lucrat organizat în cartiere”, a precizat Eduard Martin.

 

„În tot acest timp, maşinile noatre au sprijinit situaţiile de urgenţă şi echipele Enel, pentru rezolvarea cazurilor din municipiu. Am avut parte de o ninsoare atipică, cu viscol, iar împreună cu autorităţile locale am decis că trebuie să acţionăm pentru asigurarea transportului în comun şi a urgenţelor”, a mai spus Marin.

 
De asemenea, a precizat că, în privinţa gunoiului, „în acest moment sunt rezolvate 95% din platforme”. Totodată, a precizat că, pe timpul codului, s-a aflat în imposibilitatea de a transporta gunoiul, din cauza drumurilor impracticabile, iar Tracon nu a avut curent.

„În condiţii normale, nu au existat niciodată situaţii de acest fel. Timpii de colectare de la platforme cresc foarte mult pe timp de cod. La unele platforme s-a lucrat până la trei ore. Angajaţii mei au făcut tot ce a depins de ei pentru a acţiona cu celeritate pentru colectarea gunoiului. Îmi pare rău pentru această situaţie, deşi nu a fost vina noastră, eu îmi cer scuze locuitorilor pentru disconfortul creat”, a spus Eduard Martin.

 

„Suntem pregătiţi să acţionam şi din această noapte, când se anunţă ninsori. Deşi am lucrat în ultima săptămână în regim non-stop, vom continua. Tragem zi şi noapte să scăpăm de ninsoarea precedentă, să nu se acumuleze în surplus începând de mâine. Din 2007, nu a mai nins aşa la Constanţa, au fost 60 de cm de zăpadă, azi noapte a fost polei, dar de dimineaţă s-a circulat în condiţii optime, pentru că am acţionat”, a spus administratorul Polaris.

„Vreau să mulţumesc şi celor care ne-au sesizat, dar şi administraţiei care a fost alături de noi în stradă, în toate aceste zile. Urmează o altă ninsoare, vom vedea ce va fi, dacă va fi foarte rău, vom interveni prompt. Vreau să-mi cer scuze proprietarilor de maşini pentru că, în momentul în care s-a evacuat zăpadă, le-am înzăpezit lor maşinile”, a declarat Martin, care a mai spus că trebuie să existe înţelegere unii faţă de alţii.

„22 de pluguri au acţionat pe străzi, pentru cele mai mici este posibil să dimensionăm, pe viitor, investiţiile cu pluguri mai mici. Opt sărăriţe au lucrat cât a nins pentru lărgirea drumurilor, iar 20 de utilaje încărcătoare au ridicat zăpada şi alte 20 de basculante au cărat-o. Acelaşi număr de utilaje vor acţiona şi la ninsoarea care se anunţă din această seară”, a declarat Eduard Martin.


Pentru aceste zile, în condiţii meteo speciale, Martin a evaluat activitatea Polaris cu nota şapte, maxim opt.

„Dacă ar fi să compar cu ceea ce a fost la Bucureşti, eu cred că ne-am făcut datoria. Acolo, transportul în comun şi-a suspdendat activitatea ore bune”, a mai spus administratorul Polaris.

„Costurile pentru activitatea de deszăpezire şi ridicarea gunoiului, comparativ cu Bucureşti, sectorul 1, cu 225000 de locuitori, buget local de 150 de milioane de lei, în Constanţa, pe an, cu tot cu depozitare Tracon - 73 de milioane”, a mai spus Eduard Martin.

 
Referitor la solicitările de reziliere a contractului Polaris – Primăria Constanţa, Martin spune că el nu face politică, spre deosebire de cei care au făcut aceste solicitări.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii