Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:59 29 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima oră, despre Dosarul Polaris, de la Curtea Supremă!

ro

31 Jan, 2022 14:39 1733 Marime text

 
  • Motivul amânării pronunțării este reprezentat, potrivit informațiilor oficial, de imposibilitatea constituirii legale a completului de judecată.

Anunț imporant, de la Curtea Supremă a României, în legătură cu Dosarul Polaris, anchetă ce îl vizează, printre alții, pe fostul primar Radu Mazăre!

În urmă cu scurt timp, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au precizat că vor pronunța o decizie în cauză pe data de 3 februarie 2022, deși verdictul fusese amânat pentru astăzi, 31 ianuarie 2022.

Motivul amânării pronunțării este reprezentat, potrivit informațiilor oficial, de imposibilitatea constituirii legale a completului.

Amintim, cazul se află în atenția judecătorilor Iulian Dragomir, Tatiana Lucia Rog, Simona Elena Cîrnaru, Oana Burnel şi Constantin Epure, de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
În faza apelului, Curtea Supremă a acordat 11 termene de judecată.
 
Pe data de 04 octombrie 2021, Curtea Supremă a stabilit pronunţarea pentru data de 01.11.2021.
 
La începutul lunii noiembrie 2021, Înalta Curte de Casație a amânat din nou pronunţarea data data de 29 noiembrie 2021.
 
La finele lunii noiembrie 2021, judecătorii au amânat, pentru a treia oară, pronunţarea pentru data de 20 decembrie 2021.

 
Ulterior, Curtea Supremă a mai amânat pronunțarea în prezenta cauză pentru data de 17 ianuarie 2022, după care a amânat soluția pentru data de azi, 31 ianuarie 2022.

Totuși, și astăzi, judecătorii au transmis că pronunțarea va fi amânată din nou, respectiv pentru data de 3 februarie 2022.
 
Oricare va fi decizia magistraților, aceasta va fi definitivă!
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Curtea de Apel București, care a dictat următoarele:
 
Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, nouă ani și zece luni ani de închisoare.
 
Sorin Strutinsky -șapte ani şi zece luni de închisoare.
 
Eduard Martin - cinci ani şi șase luni de închisoare.
 
SC Polaris Holding SRL - amendă penală de 1.000.000 de lei.
 
Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp și Sorina Laura Oprea, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, la data faptelor, suspectați de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, au luat cu suspendare.
 
Alina Pavel și Ghiulnihal Mutalâp au primit câte doi ani cu suspendare. Asta în timp ce Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete și Sorina Laura Oprea s-au ales cu câte doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Cei mai sus precizați au fost funcționari în cadrul Primăriei Constanța, la data presupuselor fapte.
 
Gabi Stan, fostul viceprimar al municipiului Constanța, a fost achitat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii