Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, la judecată cu inculpații din dosarul Polaris! Proces cu o miză de aproape 40 de milioane de euro. Pronunțarea, azi

ro

08 Oct, 2023 17:00 2971 Marime text

 
  • Amintim că prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță, de Tribunalul Constanța, în sensul respingerii, ca fiind prescrisă, a acţiunii formulată de reclamantul Municipiul Constanta prin Primar în contradictoriu cu pârâţii Drăgan (Oprea) Sorina-Laura, Harpalete Doru Aurelian, Martin Eduard Stelian, Mazăre Radu-Ștefan, SC Polaris M. Holding SRL şi Tolea Tudorița.
 
  • Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, de Municipiul Constanta prin Primar.
 
Curtea e Apel Constanța este așteptată luni, 9 octombrie 2023, să se pronunțe în dosarul în care Municipiul Constanta prin Primar solicită (potrivit datelor noastre) aproape 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris!
 
Decizia va fi luată de completul de judecată format, potrivit datelor noastre, din Octavia - Isabela Lupaşcu și Cristina Belecciu, de la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță, de Tribunalul Constanța, prin Hotarârea nr. 1469/2022, din 20 decembrie 2022, în sensul respingerii, ca fiind prescrisă, a acţiunii formulată de reclamantul Municipiul Constanta prin Primar în contradictoriu cu pârâţii Drăgan (Oprea) Sorina-Laura, Harpalete Doru Aurelian, Martin Eduard Stelian, Mazăre Radu-Ștefan, SC Polaris M. Holding SRL şi Tolea Tudorița.
 
Decizia tribunalului a fost luată, potrivit datelor noastre, de judecătoarea Nicoleta-Melentina Mirică, de la Tribunalul Constanța, și contestată la Curtea de Apel Constanța, de Municipiul Constanta prin Primar cu sediul ales la avocat Georgiana Raluca Trandafir.
 
Conform pna.ro, prin decizia penală nr. 14 din 03.02.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
 
„Condamnă pe inculpatul Mazăre Radu Ștefan, la data faptelor primar al municipiului Constanța, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 infracțiuni) și conflict de interese în formă continuată.
 
Condamnă pe inculpatul Strutinsky Sorin Gabriel, la data faptelor om de afaceri, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de complicitate la luare de mită.
 
Dispune achitarea inculpaților Martin Eduard Stelian, S.C. Polaris M Holding S.R.L., Stan Gabriel Marius, Tolea Tudorița, Harpalete Doru Aurelian, Pavel Alina, Mutalâp Ghiulnihal și Oprea Sorina Laura, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu există, faptele nu sunt prevăzute de legea penală sau nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.
 
Dispune confiscarea de la inculpații Mazăre Radu Ștefan și Strutinsky Sorin Gabriel a câte 3.416.371,02 lei fiecare.
 
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă U.A.T. Municipiul Constanța față de inculpați.
 
Obligă pe inculpații Mazăre Radu Ștefan și Strutinsky Sorin Gabriel la plata către stat a sumei de câte 10.000 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare.
 
Definitivă“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Decizie „bombă“ la București!
DNA Constanța a întors în instanță dosarul unui important director din Ministerul Transporturilor! Începe procesul

 
Directorul unui liceu din județul Constanța, în așteptarea sentinței definitive! A luat cu suspendare, la prima instanță

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 08 Oct, 2023 19:05 Mistoul se confirma definitiv..... Cand este vorba de banul comunitatii se "gasesc " cai de respingere de catre cei care primesc pensii speciale ,chiar daca platesc si ei taxe marite