Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

40 de milioane de euro Radu Mazăre, Eduard Martin și Polaris, chemați la proces de Municipiul Constanța prin Primar

ro

10 Mar, 2022 00:00 9064 Marime text
 
 
  • În acest proces, Municipiul Constanța prin Primar are sediul ales la av. Georgiana Raluca Trandafir.
 
Proces cu o miză de aproximativ 40 de milioane de euro la Tribunalul Constanța! Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul Polaris, a fost dat în judecată de Municipiul Constanța prin Primar!  
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța cu indicativul 1512/118/2022.
 
Până în prezent nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Pe scurt, dosarul 1512/118/2022 vizează acţiunea civilă formulată de partea civilă U.A.T. Municipiul Constanţa în Dosarul Polaris, procedură lăsată nesoluționată de Înalta Curte la momentul pronunțării deciziei penale.   

Informația a fost confirmată și de Biroul de presă al Primăriei Constanța, potrivit căruia dosarul civil reprezintă o „acțiune civilă ca urmare a lăsării nesoluționate a laturii civile în dosarul penal nr. 1643/1/2020, sub aspectul procedurii de atribuire și derularea Contractului delegare încheiat cu Polaris M.Holding SRL“
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul 1512/118/2022 Municipiul Constanța prin Primar, cu sediul ales la av.Georgiana Raluca Trandafir, are calitatea de reclamant, în timp ce pârâți sunt: SC Polaris M. Holding SRL, Radu Ștefan Mazăre, Eduard Stelian Martin, Tudorița Tolea, Doru Aurelian Harpalete și Sorina Laura Oprea.
 
Până în prezent nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 


Amintim că în Dosarul Polaris, Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, și omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost condamnați definitiv la câte cinci ani de închisoare cu executare.
 
Restul inculpaților din dosar, respectiv Eduard Stelian Martin, SC Polaris M Holding SRL, Tolea Tudoriţa, Harpalete Doru Aurelian, Oprea Sorina Laura și Mutalâp Ghiulnihal, au fost achitați definitiv.
 
Gabi Stan, fostul viceprimar al municipiului Constanța, fusese achitat încă de la prima instanță, respectiv Curtea de Apel București.
 
De menționat că prin decizia de condamnare/achitare, Curtea Supremă a lăsat mesoluționată acţiunea civilă formulată de partea civilă U.A.T. Municipiul Constanţa față de inculpaţii Martin Eduard Stelian, S.C. Polaris M Holding S.R.L., Harpalete Doru Aurelian, Tolea Tudorița, Oprea Sorina Laura şi Mazăre Radu Ştefan.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Oficial! Pedepse definitive în Dosarul Polaris!
Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, câte cinci ani. Eduard Martin și Polaris, achitați (MINUTĂ)

 
Bugetul Constanței, mai bogat cu aproximativ șase milioane de euro
Vergil Chițac- „Ne bucurăm de această mare victorie, posibilă datorită parteneriatului cu Trandafir Attorneys at Law“

          
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii