Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După plecarea lui Pătruţ, Clinica de Chirurgie Cardiovasculară merge „ca unsă"

ro

05 Apr, 2011 02:12 2725 Marime text
cap_1.jpgPotrivit noului director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa, Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul unităţii spitaliceşti nu duce lipsă de activitate.

„Prin programul naţional, pentru acest an, am primit 104.000 de lei pentru achiziţionarea de implanturi şi stimulatoare cardiace. Pentru primul trimestru a fost folosită suma de 26.000 de lei. Pentru proceduri chirurgicale la adulţi am primit 378.000 de lei. Din această sumă, pentru trimestru I a fost folosită suma de 48.000 de lei. Pentru proceduri chirurgicale a fost alocată suma de 90.000 de lei. Pentru primul trimestru nu au fost prevăzute cheltuieli", a declarat Gătălin Grasa. Acesta a mai precizat că la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară au fost făcute şase operaţii pe cord, 20 pe carotidă şi alte 20 de trombectomii. „Pacienţii trebuie să capete încredere în echipa de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară, care este compusă din profesionişti", a conchis directorul medical al SCJU Constanţa. Reamintim că, în luna iulie 2010, profesorul Mircea Pătruţ, chirurg cardiovascular, a fost demis din funcţia de şef al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului, în locui lui fiind numită Marta Budu. Despre medicul Marta Budu menţionăm că este conferenţiar la Universitatea Ovidius, cu activitate integrată la Compartimentul de Hemodializă, care are în schema lui de angajare un post de chirurg vascular şi a activat în clinica pe care ulterior a condus-o.

Concurs pentru şefia Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară

SCJU va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară în perioada 28 - 29 aprilie 2011. Pe 28 aprilie, candidaţii vor susţine interviul, iar pe 29 aprilie proba scrisă şi proba clinică. Cei care aspiră la această funcţir mai au timp până pe 9 aprilie să-şi depună dosarele. La concurs se pot înscrie medici care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii:au o vechime de cel puţin cinci ani în specialitatea funcţiei, specialitate pe care o practică în mod curent şi în care sunt confirmaţi prin Ordin al Ministrului Sănătăţii; nu au fost sancţionaţi în ultimii cinci ani de către unitatea în care au fost angajaşi sau de către Colegiul Medicilor; au obţinut atestat în managementul serviciilor de sănătate sau depun declaraţie pe propria răspundere că îl vor obţine în maxim un an de la numirea în funcţie; nu au vârsta de pensionare conform legii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii