Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Emoții mari pentru părinți și elevi la prima probă din cadrul Evaluării Naționale (GALERIE FOTO)

ro

19 Jun, 2023 11:14 1260 Marime text
Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 19 iunie, prima probă scrisă din cadrul examenului de Evaluare Naționaă, cea la Limba și Literatura Română. 

La porțile centrelor de examen emoțiile au pus stăpânire pe părinții care și-au așteptat copiii să iasă de la prima probă a examenului. 

Aceștia au precizat pentru ZIUA de Constanța că au emoții deoarece în ultimele săptămîâni copiii nu au făcut școală din cauza grevei și nu știu ce au mai învățat în această perioadă. 

La ieșirea din sala de examen, elevii s-au arătat nemulțâumiți de modul de redactare al subiectelor, aceștia precizând că unele cerințe nu aveau logică. 

Potrivit ISJ Constanța, la nivelul județului Constanța sunt înscriși 6105 de candidați, 94 de condiții speciale aprobate de Comisia Județeană  și un număr de 119 centre de examen.

Probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare. 

Citește și: 

Emoții pentru absolvenții de clasa a VIII-aAstăzi are loc prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale 2023, cea scrisă la Limba și Literatura Română

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la prima probă a Evaluării Naționale 2023
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii