Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar Elena Udrea. Înalta Curte a respins cererea de despăgubiri civile solicitată de una dintre cele mai mari companii din Constanţa

ro

29 Mar, 2017 09:57 3249 Marime text
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis ca fostul ministru Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute să achite şi despăgubiri de aproape 3 milioane euro.

Conform bursa.ro, Elena Udrea trebuie să achite suma de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autoritatea Naţională pentru Turism, dar şi sumele de 695.367 lei şi 296.076 lei, precum şi să restituie echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii a sumei de 600.000 euro către martorul Corin Boian şi a sumei de 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean.

În acelaşi dosar, instanţa a dispus ca Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei de Box, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Euro Box Promotion SRL (fostă SC Europlus Computers SRL) către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 lei cu titlu de despăgubiri civile. Totodată, i se confiscă suma de 3.000.000 lei.

Prin aceeaşi sentinţă, Instanţa Supremă a respins, ca nefondate, cererile de despăgubiri civile formulate de părţile civile Transgaz Mediaş, Oil Terminal Constanţa, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Societatea Naţională a Apelor Minerale, Romgaz Mediaş, Hidroelectrica, IAR Ghimbav, Transelectrica.

Magistraţii au menţinut măsura asigurătorie instituită asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Elena Udrea şi Rudel Obreja, dar a ridicat măsura asigurătorie instituită asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea fostului ministru al Economiei Ion Ariton, după ce acesta a fost achitat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii