Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorităţile locale au participat la ceremonialul prilejuit de sosirea acasă a Navei-şcoală „Mircea“

ro

25 Sep, 2017 00:00 2115 Marime text
Prefectul judeţului Constanţa, Ioan Albu, a participat la ceremonialul militar prilejuit de sosirea Navei-şcoală „Mircea“ în dana militară a Portului Constanţa. La eveniment au mai participat ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, viceprimarul municipiului Constanţa Costin Răsăuţeanu şi şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral dr. Alexandru Mîrşu.
 
Nava-şcoală „Mircea“ şi-a încheiat marşul anual de instrucţie, început în urmă cu patru luni, timp în care a parcurs 10.000 de mile marine şi a făcut escale în 11 porturi din nouă ţări europene. Obiectivul principal al marşului a fost instruirea în domeniul navigaţiei şi practicii marinăreşti a viitorilor ofiţeri şi maiştri militari de marină, în prezent studenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ şi elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navele.
 
În premieră, 110 cadeţi germani s-au instruit anul acesta la bordul Navei-şcoală „Mircea“, în timpul marşului de instrucţie, alături de cadeţii români şi de alţi opt cadeţi din Bulgaria, China, Grecia şi Polonia, fapt ce demonstrează recunoaşterea profesionalismului marinarilor militari români pe plan internaţional.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii